Sundets skaldjurscafé

Vi har vart på Koster! Från början hade vi en passtid bokad till två av barnen i Strömstad under sommaren. Helt galet att det har vart flera månaders väntan. Så vi hade börjat planera en semesterhelg på västkusten kring det. Sedan dök det upp två passtider i Flemingsberg som vi knep. Men då fanns Koster redan mentalt med i sommarplaneringen. Så vi passerade Strömstad ändå. Utan att behöva besöka polisstationen!

Första dagen hamnade vi på Sundets skaldjurscafé. Vid Långegärd på Sydkoster. Åh vad bra mat. Lite dyrare lunch här för semesterbudgeten men för oss blev det en kombinerad sen-lunch och tidig-middag. Och alla blev nöjda. Ständigt detta att hitta god mat när man är ute på semester som alla fem gillar. Miljön ute på deras däck är så klart också ett plus.

Vad vi åt? Två barn högg in på seglartoast med biff, bearnaise och stekt potatis. En åt bakad potatis med krämig skagenröra. Maken dök ner i en stor tallrik med panerad rödtunga med skirat smör, potatis och skagenröra. Jag fick sommarens godaste musslor! Herregud vad god vitvinsås det var till.

Inget krångel att fixa glutenfria alternativ när vi beställde. Det var bara den panerade fisken vid vårt besök som inte gick att servera glutenfritt. Älskar att de inte hade någon pommes frites alls på menyn, hatten av för det. Är något man tröttnar på snabbt på semestern så är det väl just det. Bra där.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.