Italiensk brödsallad

Eller ja panzanella. Lätt att damma av när det glutenfria bröd är torrt och trist redan vid inköp. Blev inte impad alls av fröbrödet från Semper som vi köpt förra veckan. Ingen ville ha det. Torrt och trist. Gissar att det fler än jag som suckar över misslyckade glutenfria brödinköp ibland.

Men det här är en smidig lösning dessa gånger. Rosta brödskivorna ordentligt, tärna upp och toppa en sallad. Det kanske inte ens behövs ett recept för panzanella? Jag tärnar allt i lite större bitar. Sedan lätt hänt att något mer åker i. Till exempel oliver eller kapris.

Italiensk brödsallad

En monteringsskiss.

  • delade cocktailtomater
  • tärnad gurka
  • tärnad röd eller gul paprika
  • dressa salladen med rödvinsvinäger och fruktig olivolja
  • nystekta eller nyrostade brödkrutonger
  • salta och peppra
  • gärna blad av något slag – tex färsk persilja eller  basilika.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.