(förra) veckan som gick

Hann inte alls uppdatera om veckan igår. Haft gäster från England i fyra dagar och mest hängt ute. Hann med både Fotografiska och Skansen. Tänk att det måste till gäster för att man ska komma iväg till dessa favoriter. Det har gått sju år sedan jag var på Skansen. Åh vad bra det ändå är där.

Har ätit så mycket dessa dagar. Såklart att det blivit en massa svenska grejer. De grillade tunnbröden på Skansen  äter jag gärna igen. Så goda. Äsch det här borde vi ju kopiera rakt upp och ner hemma.

Det var Elvaåringens vapendragare från East Sussex som var på besök. Hon ville gärna bjuda ut henne på Pinchos. Så det blev bland annat ett besök där. Lite högt och lågt om rätterna där men hasselbackspotatisen var ett litet guldkorn.

 

Måndag:  bakad potatis med tonfiskröra och jalapenos. Ungefär så här.

Tisdag: Hamnade på Bromma Bistro och knep en tallrik med manchego och chark.

Onsdag: Tog helg! Entrecote. Pommes i airfrier. Vit sparris. Ugnsbakade tomater. Portobellosvamp som vego.

Torsdag:  Salciccias och bönsallad med soltorkade tomater och marinerad kronärtskocka.

Fredag: Krustader med skagenröra. Tunnbrödssnittar med skinka och pepparrot. Västerbottensostpaj med kaviar, smeta och hackad lök. Havskräftor. Stekt grön sparris. Sallad. Kladdkaka med vispgrädde och jordgubbar.

Lördag: Sen lunch på Pinchos. Rundade av kvällen med lite antipasti i soffan.

Söndag:  Middag ute. Jag åt rimmad lax och dillstuvad potatis. Plus  pecannötspaj.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.