Veckan som gick

Alltså nu är vi där. När det inte längre går att synka vettig middagstid som passar alla i familjen. Har hållit fanan högt i många år och brukar nästan alltid få till det. Men den här terminen är det för mycket kvällsträningar på schemat att det helt enkelt inte går att alla fem sitter ner och äter tillsammans före fredagen.

Det är nog mest jag som tycker att den här nya fasen är lite vemodig. Att nu kan det bli att någon äter (gårdagens rester) vid fyra, att halva styrkan lagar middag och äter framåt sju, plus att kanske någon värmer på middagen senare samma kväll. Gah. Jag SKA sluta att älta denna tråkiga milstolpe (suck! eller gör jag?) och tänker att det blir än mer heligt med att ha helgmiddag tillsammans. Påminn mig nu inte att den tiden kanske också strax är över. Vemodet som sagt.

Ett par bra saker som passerat under veckan?

När jag hängde på låset för att vaccinera mig inne vid Sergels torg letade jag efter en stärkande kaffe. Hittade en gömd italiensk espressobar som jag helt missat. Du får nästan googla Caffetteria del corso för att hitta, väl gömd inne i en passage, men vilket guldkorn. Blev varmt glad av den italienska servicen och fina upplägget på disken.

Åh så var det fredagens italienska rödvin som blev som handen i handskens till den möra biffen maken handlat på Kötthallen. Tar lätt span efter denna till en annan fredag.

Måndag: Tomatsoppa med ost-toast. Här finns fem varianter på tomatsoppa. Så bra med att göra ett större hopkok så att det finns hemmaluncher snabbt under veckan.

Tisdag: Kyckling i ugnen. Plus en stor ugnsplåt med rostad blomkål, haricot verts och cannelinibönor. Samma här, färdig kyckling = bra rester för att fixa  snabb middag till den som ska i väg på tidig kvällsträning senare i veckan. Resterna av grönsaksplåten åkte ner i min lunchomelett.

Onsdag: Vego-chili + grönsaksris. Jalapeños. Gräddfil. Lite nachos. Perfekt vegomat att ha chilin i frysen som backup.

Torsdag: Bangers and mash!  Brittisk husman så klart. I detta fall urgoda  (glutenfria) salciccias, löksås, potatismos och haricot verts. Gårdagens mat som vego-backup. Den överblivna salcician åkte ner i minstingens söndagslunch.

Fredag: Maken passerade Kötthallen så det blev kött-och-bea-kväll. Som alltid med ugnsrostade potatis och tomater. Familjens icke-kött-ätare åt ute med kompisar.

Lördag: Hamburgare med typ detta tema. Portobellosvamp som vego.

Söndag: Inte påbörjad ännu men det blir sunday roast. Stek, skysås, pepparrot, massor med ångade grönsaker och potatis. Riktig söndagsmiddag.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.