(förra) veckan som gick

Äsch. Lyckas inte ladda upp foton för detta inlägg men vi kör en uppdatering om förra veckan.

Vi har vart tillbaka till samma by och hotell för fjärde gången på thailändska östkusten. Tre år sen sist. Så klart det märktes att byn drabbats hårt av frånvaron av turister. Det är färre restauranger. Det finns egentligen inte så mycket att göra på den här strandkanten mer än att ladda batterierna. Går det inte att lösa saker genom byns enda affär (7-11) så blir det som inte av.

Sista natten hade vi bokat Novotel på Bangkoks flygplats eftersom vi skulle vara vid incheckningen vid 07.30. Tar oss dit trötta och utan frukost i magen för att mötas av informationen att flyget går 23.40 istället. DET var lite segt. Tanken på att ha checkat ut tidigt i onödan var lite svindlande. Men vi fick två rum på ett femstjärnigt hotell av flybolaget en bit bort att använda under dagen. Tänkte att det skulle vända motgången lite eftersom äldsta fyllde 16 samma dag. Gissa då känslan av att den enda glutenfria frukosten som hon erbjöds visade sig vara – en grönsallad. Med en (!) cocktailtomat. Plus ett glas juice. Nog är det en prövning ibland att läsa glutenfritt på resan. Sov en stund på rummet och tog sen taxi in till Bangkok för lunch. Födelsedagsbarnet önskade sushi och efter lite shopping tog vi sikte på hotellets takpool igen. Blev inte många glutenfria fynd på flygplatsen att äta till middag heller. Delvis på grund av att en del matställen fortfarande är stängda. Den glutenfria middagen blev Snickers, iste och glass. Vilket ändå var bättre än den smaklösa sörjan Finnair senare erbjöd som sen middag på planet.

Måndag – Torsdag: thai i olika varianter. Framför allt skaldjur.
Fredag: en tråkig sörja på Finnair.
Lördag: Hemma igen. Alla var nog mest pepp på potatis, haha.  Biff oh bearnaise. Ugnsbakade tomater.  Vitlöksfräst svamp. Ugnsrostade potatisklyftor med polenta.
Söndag: Kyckling och grönsaker på en plåt i ugnen. Så gott. Och bra rester för kommande vecka. Så pepp på vardagsmat!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.