Nyetimber Classic Cuvee

Nyetimber är ett engelskt bubbel som fått många fina rekommendationer om att vara Englands svar på fransk champagne. Ni vet hur det är med den sistnämnda, att namnet bara används om druvorna vuxit upp i den franska myllan. Men Nyetimber ÄR verkligen ett härligt bubbel. Fin nog att kallas ja-ni-vet-vad. Vingården ligger drygt en timme bort från vart vi bor, nog borde vi svänga förbi någon gång när alla restriktioner är över. Det är lite coolt ändå med alla vingårdar här i söder.

Den här är väldigt lättdrucken. Har små fina bubblor. Perfekt före maten så klart. Mycket äpple i smaken, nästan lite som Pommac (ok på ett BRA sätt…!) och har absolut en eftersmak av varm honung. Ett sånt himla härligt unn! Finns förresten att beställa på Systemet.

Vad vi åt till? Jag gillar att kombinera gott vin med lite mer avslappnad middagsmat och det här är inget undantag. Cava tillsammans med friterad kyckling är som bekant vansinnigt gott – och just den här uppgraderingen ångrar jag inte.

Vi fyllde upp fluffiga burgarbröd med:

 • glutenfri panerad kyckling med cajunkryddor från vår köttdeli. Så fint hantverk med allt de säljer över disk.
 • vanlig coleslaw
 • lite BBQ-sås och sriracha.

Plus pommes. Just dessa från Tescos finest som är “tripple cooked with beef dripping” är lite handen i handsken för ändamålet när man vill lägga fötterna högt och ha riktigt god komfortmat.

5 kommentarer

 1. Johanna

  Åh, det måste jag testa att beställa. Har länge haft en vintur i södra England på önskereselistan, men nu med covid+brexit+inteviljaflyga känns det som att en sådan resa har gått från trolig till tämligen osannolik… 🙂

  1. Elin

   Den där vinturnén känner jag mig också snuvad på trots att jag bor så nära alltihop. …

   1. Johanna

    Ja… 🙁 Jag hoppas du får till den framöver ändå…och delar med dig här så jag får en liten sneakpeak i alla fall. 🙂

 2. Charlotta

  Åh, men spännande! Såg att det skulle komma en annan variant på släpp på Systemet nu i maj, får hålla utkik efter den och prova.

  1. Elin

   så klart du ska! Googla loss på Nyetimber, finns en del att läsa som inspiration!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.