Veckan som gick

Förra veckans bästa happening var helt klart att barnen blev klippta. DET var länge sedan. Inte helt lätt att hitta klipptid efter att alla frisörer haft stängt i fyra månader. En annan bra sak – maken blev vaccinerad i torsdags. Skönt så klart. Jag blev vaccinerad redan i början av mars och fick min andra spruta – idag! Hurra!

Nu är vi mest pepp på att det ska bli 17 maj, när det går att sitta inomhus på restauranger igen + även ha gäster inomhus. Även om barnen har kunnat att träffa kompisar utomhus tills nu så har ju inte vädret direkt vart så fördelaktigt alla gånger. Det lär bli många övernattningar, kalas och fester för dem framöver.

VECKANS MIDDAG:

MÅNDAG: Ganska vego! Bubble and squeek på söndagsmiddagens rester. Stekta ägg. Förlåt men så barnsligt gott ändå. Med HP-sås såklart.

TISDAG: Ugnsbakad torsk med citron. Belugalinser med grönsaker och fetaost. Gräddfil smaksatt med zhoug. Plus årets första Jersey-potatis! Världens bästa vårtecken.

ONSDAG: Lite olika färska korvar varav en vegansk. Jersey-potatis med rosmarin i ugnen. Coleslaw från i lördags. Grön sparris och sparrisbroccoli. Nåt mer som jag har glömt.

TORSDAG: Maken wokade. Valfritt om man vill ha vego eller om man ville toppa med krispig fläsksida.

FREDAG: Fajitas.

LÖRDAG: Dirty burger. Med urgod lökmarmelad från vår pubs deli. Blev även rekommenderad en av deras blåmögelostar – Brighton Ewe att toppa med. Svamburgare från Gosh som vego.

SÖNDAG: Sunday roast. Dvs söndagsstek med massor av grönsaker som tillbehör: broccoli, purjolök och savoykål. Hemkokt äppelmos. Ugnsrostad potatis. Skysås. Rotmos. Yorkshirepuddings. Plus valnötskaka med kaffesmak till efterrätt.

 

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.