Enkla banan-och-choklad-kakor

En sak jag går bet på i mitt föräldraskap är HUR jag kan motivera barnen att äta en banan som har en mikroskopiskt liten svart prick på skalet. Har ingen aning om hur vi ska kunna mötas i denna fråga. Ofta blir det bananpannkakor till helgfrukost.  Ibland blir det Mattias Dahlgrens banankaka. Just det receptet rekommenderar jag verkligen.

Den här gången möttes vi med kompromissen banana choc chip cookies. Som bara kräver TRE ingredienser. Provade att baka ut i olika storlekar och fann att ju mindre kakor desto bättre. Här i England förväntas en liten treat i barnens lunchlåda till skolan och tänker att de här endå är lite nyttigare. Och urgoda till mitt eftermiddagskaffe. Godast samma dag eller dagen efter så gör en liten omgång. Recept lånat från Tesco.

Banan-och-choklad-kakor

  • Mosa två övermogna bananer med en gaffel i en skål. Rör ner 150 gram (glutenfria) havregryn så att de är täckta av all banansmet. Vippa försiktigt ner 100 gram chokladknappar.
  • Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. Använd en matsked för att skopa ut små jämnstora kakor. Tänk på att de flyter ut lite vid gräddningen. Tryck till dem lite och runda till formen på dem.
  • Gräddas i ca 190°C i ca 15-18 minuter beroende på storlek. De ska bli genomgräddade och få fin färg. Samtidigt lite mjuka och “chewy” i mitten.

2 kommentarer

  1. Ia

    Vi gör alltid smoothies på prickiga bananer, de kallas smoothiebananer här hemma när de är lagom bruna/prickiga och därmed tillräckligt söta. Banan, yoghurt och valfritt bär. Klart!

    1. Elin

      Ja! Jag gillar med blåbär 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.