Köpenhamn

På påsklovet tog vi tåget till Köpenhamn efter våra dagar i Göteborg. Jag var där själv med tjejerna och vi bodde på Urban House.

Det här är ett stort hostel på krypavstånd från tågstationen. Skönt att det var nära eftersom vi drog omkring med mycket packning på resan. Vi hade bokat fyrbäddsrum men fick ett sexbäddars av någon anledning. Perfekt för mina tjejer att få krypa upp och få vara ostörd högst upp på våningssängarna. Även om vi fortfarande delar rum när vi reser kan man ju behöva sin egen space lite. Ett annat plus med rummet var att det är ovanligt bra med med praktiskt förvaring, som lådor under sängarna osv. Det känns som om vi bokstavligen flyttade in! Lyhört? Inte för oss som bodde längst bort i en korridor.

Dag 1 i Köpenhamn kom vi fram på eftermiddagen och tog sikte på Stroget och närliggande shoppinggator. Vi åt middag på La Galette eftersom deras galetter är helt glutenfria.

Och galet GODA! Härlig fransk liten restaurang. Med gott vin på glas. Går gärna dit igen. Efter middagen gick vi till Netto för att köpa godis och chips att ha på rummet. Alla nöjda med det.

Dag 2 tog vi sikte på glutenfri frukost vid Torvehallerne. Eller vi gick först hungriga till Naturbageriet som har ett UNDERBART utbud av glutenfritt. Herregud vad mycket fint de har! Men deras kortmaskin var sönder och vi hade inga cash så vi gick hungriga vidare. Lite snopet.

Hamnade istället på Vita Boost i Torvehallerne och beställde smoothiebowls med glutenfri topping. De får nog byta ut stavmixerna där tror jag för det var lite väl mycket klumpar i skålarna.

Vi tillbringade resten av dagen på Tivoli. Jag måste ju erkänna att det ÄR mysigt där. Detta sagt av en mamma som avskyr Gröna Lund.

Lunch på Tivoli? Vi föll för de glutenfria alternativen på Wagamama. Risnudlar till kidsen och sallad till mig.

Vi blev kvar sent på Tivoli. Vi teamade upp oss så de två äldsta försvann iväg på “allt som gick fort och var högt i luften”. Jag och Åttaåringen höll ett helt annat tempo och kände oss coola när vi åkte Kamelen. Fem gånger. Ha!

Vi pep i väg till Kodbyn innan det blev för sent och åt middag på Hija de Sanche för att sedan springa tillbaka och ta ett par sista turer.

Vad vi åt? Lite hipstertacos. Goda glutenfria majsbröd. Toppingen var lite “trött” tycker jag. Inte så stark heller trots att personalen varnade för att det kanske skulle vara för mycket kryddor. Nja. Trevligt hak men jag tar nog inte just den här omvägen igen.

Dag 3 var vi trötta och det blev det frukost på hotellet. Deras frukostbuffé är liten. Har inte mycket att erbjuda om man har celiaki. Men barnen åt gratis (frukt och yoghurt) och jag åt mackor och kaffe för 75 DKK. Så det blev lite ätet för alla. Sedan gjorde vi sista shoppingen på Stroget och hoppade på tåget till Stockholm med lunchpåsar i nypan. Jag tänker att vi snart är tillbaka!

6 kommentarer

 1. Charlotta

  Kom just hem från Köpenhamn och hamnade på samma tacoställe som ni var på! Håller med – helt ok men ganska meh får jag nog ändå säga.

  1. Elin

   Ja det känns lite som om jag åt gårdagens rester liksom, vilket jag knappt vågar säga högt om ett så uppskrivet ställe. Barnen sippade snällt på nåt kombuchaaktigt och nåt översött iste. Till slut kunde inte Åttaåringen hålla sig, “men mamma vet dom inte att man vill ha cola till tacos?!”. Tror hon har en poäng, attt en vanlig hipstercola saknades 😉

 2. Nenne

  Läste översta inlägget om ytterligare en mysig pub ni varit på och blev avis. Sen läste jag detta. Och det slår mig återigen att jag måste till Köpenhamn. Bor i Småland och tåget går från stan, tar bara 3h från mig till Köpenhamn!
  Måste göra det oftare! Kanske redan i helgen!

  1. Elin

   Tåget är lätt och kul! Klart du ska!

 3. Maria

  Tack för glutenfria tips i Köpenhamn. Åker dit över Kristihimmelfärdshelgen med familjen.

  1. Elin

   Åh vad kul! Hittar du något mer guldkorn än ovan så får du gärna tipsa!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.