Veckans bästa

En ganska vanlig vecka att lägga till handlingarna. Mest jobb och tentaplugg för min del.

I går hann vi med en eftermiddagsdrink på The MiddleHouse i Mayfield. Är förtjust i den puben. Och hela byn!

Idag hann vi med en supertrevlig lunch på Peacook Inn i Piltdown utanför Uckfield. Väldigt rustik menu som med all sannolikhet inte blivit uppdaterad så mycket sedan åttiotalet. Men så väl lagat. Så ryktet om en bra kock verkar stämma. Minns inte vilket år jag åt gratinerade skaldjurscrepes senast.

VAD VI HAR ÄTIT?

Måndag: Grillade igen. Restfest på köttet från kvällen innan. Stiltongratinerad portabellosvamp. Grillade även blomkål och röd paprika. Plus att vi hade gårdagens bönsallad till.

Tisdag: Vego! Grön ärtsoppa med mynta och cheddartoast. Fullt möjligt att den hungriga maken rundade av med en kycklingpaj från vår lokala butcher.

Onsdag: Nästan vego! Risotto med grön sparris, parmesan occh räkor. Rabarbercheesecake till efterrrätt.

Torsdag: Knappt att det blev någon middag alls. Blev en variant på ‘korv med bröd’ med inspo från Waitrose. Stekt cumberlandskorv skivad på längden. Serverat på rostat bröd med stekt röd lök och majo. Vegetarianen i syskonskaran åt upp gårdagens risotto. Alla nöjda.

Fredag: Två sorters hamburgare (vanliga plus vegovariant med svamp) med rökt ost och tomatrelish. Ugnsrostad potatis med rosmarin. Blandade efterätter från Waitroses sortiment.

Lördag: Satayspett, jordnötssås, skivad gurka och “ristärningar”. Gud så gott!

Söndag: Sen publunch innan simtävling i Croydon så vi var inte så hungriga på kvällen. Rundade av veckan med att gå direkt på efterrätten. Glass till barnen. Ost och kex till föräldrarna med ett glas vin.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.