TBT: adventsprepp

Vet inte riktigt vad vi ska ha för advent i år. Svensk-engelsk? Engelsk-svensk? Just nu krisar jag mest över bristen på glögg. Hitills har jag köpt kryddad cider på Waitrose som substitut. Och fint nog har Helena redan langat lite julmust och skumtomtar!

Lite säsongspåverkad är jag ju den här tiden på året och röstar till exempel in grönkål och saffran i vardagsmaten. Grönkålspesto är lätt fixat! Barnen dricker kryddig chai på kvällarna. Jag ska nog kunna indoktrinera den anglofila julen med mer pepparkaksdoftande sötsaker. I år får det bli egen pepparkasdeg eftersom glutenfri verkar vara helt utanför min radar härborta.

Snabba tips på middagstips i början av december? Förra året gjorde vi Janssonpizza. Godare än originalet. Den röstar jag gärna in under advent. En annan pizza som funkar i advent den här med grönkål, dadlar och blåmögelost. Serveras med pizzasallad med rödkål!

Godaste frukostmackan i advent är nog den här med skinka/senap/brie/fikonmarmelad. Ha! Den har jag redan tjuvstartat med. Ett litet hallelujamoment i sin enkelhet.

Sedan gissar jag på att Pepparkaksglassen återuppstår. Den frågar Sjuåringen redan efter!

Lagom fika i advent är dessa saffransmums.

Tips på glutenfritt julgodis? Mycket julgodis ÄR ju fint nog glutenfritt men de här är något jag lätt längtar efter just nu. Bountybollar!

2 kommentarer

 1. Jennie

  Hej!
  Jag har följt er hur länge som helst! Era adventsinlägg är så härliga!
  Här har apelsinbiscotti med vit choklad blivit en klassiker!
  Chilitryfflar har jag också gjort några gånger.
  Iår har jag också siktat in mig på bountybollar!

  Ert snabba brytbröd gör jag nästan varannan vecka, perfekt vardagsbröd som är kalas till soppa!

  En underbar blogg har ni!

  1. Elin

   Hej Jennie, roligt att du kommenterar! Brytbrödet har jag helt glömt bort i min reportoar!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.