Veckans bästa

Tack tack tack för att det har vart lite lugnare tempo den här veckan. Våra morgonrutiner i veckorna är att Tolvåringen promenerar iväg vid 08.00 och att jag följer med de andra två till skolan 08.45 som ligger en minut bort. Sedan hämtar jag upp vid 15.30 och ungefär då sladdar den äldsta hem igen om hon inte har träning. Så veckorna jag inte reser är det verkligen lugnt i vardagslogistiken. Ibland får jag nästan nypa mig i armen för att vi kan få ha ett sånt nerväxlat tempo trots jobb och läxor.

I onsdags hittat jag världens gulligaste biograf som jag redan längtar tillbaka till. Såg Bohemian Rhapsody som jag verkligen rekommenderar. De serverar allt från frukost och afternoon tea till cocktails beroende på val av film. Så charmigt att jag känner att jag måste fortsätta sponsra dem.

I lördags kom Helena med sambo förbi på middag och övernattning. Sjukt efterlängtat! Mycket mat och prat. Och lite bubbel för att fira deras TJUGO år.

Vad vi har ätit den här veckan?

Den här veckan missade vi helt att få in vegetariskt på middagsmenyn. Ingen bra ursäkt för det faktiskt. Dålig planering typ. Vi lyckades inte ens klämma in fisk. Måste middagsplanera bättre veckan som kommer.

Måndag: Nikkalouktasoppa med lammfärs och grönkål. Typ utgå från det här receptet.

Tisdag: Makens gröna thaicurry med grönsaker och kött.

Onsdag:  Shawarma-kyckling, sallad med sumac, vitlökssås, sallad och pitabröd. Snabbt fixat innan barnens träning.

Torsdag:  lågtempad lammbringa + potatis mm i ugnen. Myntasås. Plus en ny vegofavorit – smörfräst grönkål. Alltså hur gott!

Fredag: Hamburgare!

Lördag: En maxad version av Ploughmans platter. Tioåringen preppade cheesecake med hallon och pistagenötter till efterrrätt.

Söndag: klassisk roast med rostbiff, yorkshirepuddings, skysås, ugnsbakad potatis,  palsternacka, smörfräst grönkål och pepparrotskräm.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.