Veckans bästa

I torsdags lunchade jag och maken The Sportsman i Seasalter. Ett lämpligt ställe att fira vår tioåriga bröllopsdag på eftersom den här puben ligger etta på topplistan för Englands bästa gastropubar. Vi har ju ätit på nummer 2, 3, 4 och 5 tidigare. Nu får vi börja planera för nummer 6 som ligger inne i London. Och ja – det kommer ett inlägg the Sportsman så småningom.

Igår var vi hela dagen i Eastbourne. Äldsta barnet hade gymnastiktävling med skollaget och 16 skolor från East Sussex var med. Det gick över förväntan faktiskt och hennes trupp var löjligt nära medaljplats men vi firar fjärdeplaceringen som om det vore guld. Vi var där i arla morgonstund och hann äta frukost på Nelson Coffee. Vi har fortfarande lätt hybris över detta för att det var så BRA. Återkommer med bildspam.

PS! En helt annan sak! Har ni sett Maträddarna på svtplay? Så bra avsnitt! Underhållning med allvar och som ger en himla massa tankar och idéer. Onödigt matsvinn är så mycket mer än det vi skrapar av från tallriken och jag har tittar helt klart med nya ögon nu när jag går i butiken. Se gärna tillsammans med den eller de du bor ihop med.

Och ett bonustips – den här är nästan för god!

Vad vi har ätit?

Den här veckan har vi planerat middagen dag för dag med ett mission att rensa frys och kyl på slattar och rester.

Måndag: Grillade kycklinglår och en glömd potatiscurry från frysen. Pitabröd från frysen och en bortglömd limepickles.

Tisdag: Vego! Linssoppa på en skafferirensning. Den har vart min lunch flera dagar med olika toppings för att rensa kylskåpet ytterliggare.

Onsdag: Makens biffwok med ris. Inser att vi äter det rätt ofta men det är så enkelt att göra med autopiloten och är både laktosfritt och glutenfritt. Med mycket krispiga grönsaker och kött mer som smaksättning.

Torsdag:  En ugnsform med glutenfri pasta, tomatsås, lammköttbullar och mozzarella till barnen. Maken och jag var fortfarande mätta av tre-rätters-lunchen på the Sportsman och fortsatte att fira bröllopsdagen med att ligga på soffan med ett glas vin. Orkade inte ens ta fram ostarna som planerat.

Fredag: Repris på förra helgens tema: Ploughmans platter. Vi hade så mycket chutney, piccalilli och annat picklat i kylskåpet så vi körde ett varv till för att tömma burkarna.

Lördag: Firade gymnastdotterns framgångar i Eastbourne så hon fick bestämma middag. Därav en stor plåt gratinerade nachos med pulled pork.

Söndag: Sunday roast med kyckling, “stuffing balls”, gröna ärtor, grönkål, ugnsrostad potatis mm. Päronpaj till efterrätt.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.