Bästa briemackan

Det finns ett rågbröd i affären som hela familjen gillar. Osötat. Full med fibrer. Vi har det nästan alltid hemma. Hemligheten kanske är att det är väldigt saftigt bröd. Perfekt till det mesta. Senast i gårkväll till soppa.

Och är det något som jag älskar så är det att göra varma smörgåsar med den här typen av bröd! Typ som när vi gör Reuben Sandwich. Passar även fint till smörrebröd med rökt makrill, rödbetor och pepparrot.  Har du någon enstaka skiva över så kan du göra krutonger till den här fina förrätten med salmalax.

Idag är det vabbning här hemma. Vi tömmer kylskåpet och bestämmer oss för att en varm smörgås med just rågbröd och brie blir en bra andra frukost. Vi saknar smörgåsgrill här hemma så jag steker smörgåsen snabbt i en het panna. Funkar fint! Har du ingen fikonmarmelead hemma? Byt till lite honung!

Grillat rågbröd med skinka, brie, senap och fikonmarmelad

En receptskiss.

 • skivat mörkt rågbröd
 • lite smör
 • skinka
 • brie
 • senap
 • fikonmarmelad
 1. Bred lite smör på brödskivorna. Kan uteslutas så klart men det får det att hålla ihop lite bättre.
 2. Preppa brödskiva 1 – först ett tunt lager fikonmarmelad. Sen på med en skiva brie.
 3. Preppa brödskiva 2 – först ett tunt lager senap. Sen på med en skiva skinka.
 4. Lägg ihop brödskivorna, Kläm ihop dem lite.
 5. Stek smörgåsen snabbt hög värme i en stekpanna med lite smör, tills osten har smält och brödet har fått lite färg. Vänd en gång i stekpannan.

IMG_5624

 

3 kommentarer

 1. Emil Wallgren

  Annorlunda blandning alltså! Trodde först inte smaken skulle vara för mig. Men provade och det var SJUKT gott! Hur i skjutsingen kommer man på ett sånt här recept 😛

 2. Lena Andersson

  Kan det möjligen vara Danskt rågbröd du använder? Det är enligt min mening det godaste rågbröd som finns. Jag köper det på ett bageri på Södermalm (Sthlm). Oerhört saftigt och gott, men jag har aldrig gjort varma smörgåsar av det brödet. Det måste jag pröva.

  1. Elin

   Hej Lena, lite dåligt med bra bageri på krypavstånd i förorten, Så vi köper oftast Kornelle. Ingen nyhet på brödhyllan utan tror att det har funnits ganska länge? 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.