Minh Mat

Det blev en himla massa utemiddagar i Stockholm precis innan vi flyttade. Köksprylarna flyttade tio dagar mig och barnen, så gick som luften ur lite för att fixa middag med en trött gammal teflonpanna.

En av de bästa besluten var att ta med två av barnen till Minh Mat på Odengatan. Tioåringen var närmast upprörd efteråt över att vi inte hade vart där tidigare. Så mycket smaker som var nostalgi från vår tid i Vietnam. Kanske framför allt från HCMC.

Tre sorters rullar

Missa inte de alkoholfria alternativen här. Deras lemonad med mynta smakar så mycket Vietnam. Och den med stjärnanis och ingefära är ett litet hallelujamoment.

Pomelo, yubasticks, daglilja, lotusstjälkar, friterat rispapper

Jag älskar verkligen att äta ute med barnen. Finns så mycket att lära om mat. Här fascinerades de av hur vacker mat kan vara och studerade varje liten detalj och textur. Vi höll oss till plockmenyn för att kunna prova så mycket som möjligt. Mycket är vego och endast två rätter innehåller gluten.

Rättikadumplings, daikon, sötpotatis, fermenterad tofu, valnötter, sjögräs.

Det är alltid svårt att prioritera favoriter om vart jag rekommenderar att äta i Stockholm men Minh Mat är nog med på min topp-3 på restauranger väl värt att besöka.  Det är så himla rätt på många sätt. Fint inrett. Vacker mat. Välkomponerade rätter. Gullig personal. I mina ögon en helt klart prisvärd upplevelse.

Grillat ankbröst i vildbetelblad, hoisinsås

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.