Tomatillosalsa

Årets skörd av tomatillo blev inte stor men räckte till ett hopkok av salsa. Jäklar vad gott det här är! Känns ju som om det är eoner av tid innan vi har en ny skörd hemma i trädgården. Varför går det inte att köpa färsk tomatillo i butik?!

Sexåringen vattnade tålmodigt plantorna hela sommaren, de är ju fina med sina spröda blad likt physalis och så helt plötsligt så är frukterna bara där. Under högtidliga former mixade hon ihop salsan. Mycket stolt. Med all rätt eftersom det var ett riktigt gott tillbehör till pulled pork och annat småplock.

Tomatillosalsa

  • 300 gram färsk tomatillo
  • en liten bit gul lök
  • 2-3 tsk jalapeño
  • en kruka färsk koriander
  • spiskummin och flingsalt
  1. Koka tomatillo och lök i en kastrull med vatten i cirka 4-5 minuter.
  2. Häll av vattnet. Mixa allt slätt tillsammans med koriander och jalapeño.
  3. Smaka av spiskummin och salt.
  4. Förvaras i kylskåp efter att den har svalnat.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.