Balkongodling 2012, del 1

Efter förra årets lyckade balkongodling, är jag rejält taggad inför den här balkongsäsongen. Än så länge har jag sått två sorters basilika, timjan och persilja i minidrivhus.

20120506-120732.jpg

Efter att ha sått fröerna blir jag lika ivrig som ett litet barn. Allra helst vill jag se resultat redan efter en dag eller två. Det är verkligen spännande att lyfta på locket på morgonen och se vad som har hänt sedan dagen innan. Nu har det gått en vecka och till min förtjusning har det har kommit upp små musöron!

20120506-120750.jpg

Persiljan verkar dock vara lite trögstartad. Jag hoppas att den tar sig efter lite extra kärlek och omsorg.

20120506-120810.jpg

Utöver de här kryddorna har jag köpt en rosmarinplanta på Weibulls som spenderar dagarna på balkongen, men än så länge får stå inomhus på nätterna (den behöver 10 grader för att klara sig och nu är det ju kallare än så nattetid). Precis som förra året kommer jag dessutom att så ruccolafrön, men dem väntar jag med och sår direkt i kruka utomhus i juni. Och så ska ju så klart olivträdet flytta ut när det har blivit lite varmare.

20120506-123726.jpg

Dela gärna med er av era balkongodlartips i kommentarsfältet! Eftersom solen aldrig når till vår balkong känner jag mig lite begränsad, men det är ju samtidigt roligt att testa lite nytt.

Läs om 2011 års balkongprojekt: del 1, del 2 och del 3.

5 kommentarer

 1. Ullis

  Persiljan är långsam så det finns förmodligen ingen anledning till oro. Min tar alltid väldigt god tid på sig i starten men brukar utvecklas till en av de mest lyckade i odligen!

  1. Helena

   Skönt att höra, Ullis! Jag får ha lite tålamod, helt enkelt. 😛

 2. Veckans länkkärlek v 18 | Matgeek

  […] Det behöver inte vara superpretentiöst för att bli bra – kolla bara på det här trevliga inlägget från Helena på Tre Tjejer i Köket. Eftersom jag hade lite bråttom att få ett resultat att visa […]

 3. Balkongodling 2012, del 2 » Tre tjejer i köket

  […] tuffar på i kryddfabriken på Kungsholmen och nu har t o m persiljan kommit upp. Och det är hejdlöst kul! Det kanske är ett ålderstecken […]

 4. Balkongodling 2013, del 1 » Tre tjejer i köket

  […] sått alla fröer i torvbriketter. Efter att ha experimenterat med både briketter och vanliga jord förra året, upptäckte jag att plantorna som växte i briketter blev mest frodiga. Dessutom är det väldigt […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.