Kryddplantagen, del 2

Efter att jag sådde basilika-, gräslöks-, timjan- och oreganofrön i början på maj har det vuxit så det knakat på mina fönsterbrädor. Redan efter några dagar började det hända grejer i de små växthusen och sedan har det gått i en rasande fart. Jag insåg ganska snabbt att jag begått det klassiska nybörjarfelet och petat i alldeles för många frön i krukorna. Snart har plantorna så pass mycket livskraft att jag vågar dela på dem (och gallra) utan att de deppar ihop om en eller två kompisar försvinner och dör knall och fall i ren protest.

I slutet på maj flyttade jag på de små späda plantorna från miniväxthusen till riktiga krukor.

Häromdagen, i mitten på juni, såg plantorna ut så här. Nu börjar basilikan verkligen att se ut som basilika. Snart är det dags att plantera om i större krukor som ska få bo på balkongen (inväntar besiktning av den nya balkongen).

Gräslöken är minst sagt tanig, men smakar åtminstone gräslök. Det kanske är svårt att få den att klara sig? Hur det ska gå med oregano- och timjanplantorna återstår att se. De har inte brett ut sig så värst mycket, men verkar i alla fall trivas hyfsat.

3 kommentarer

  1. Linn @ istället för nudlar

    åh, vad trevligt med egna kryddor! Jag har ju ett fönster så rent teoretiskt borde jag också kunna odla. Problemet är ju mer det här med att komma ihåg att vattna. Hm.

  2. Veckans länkkärlek | Matgeek

    […] från Tre Tjejer i Köket har precis postat del två i sin saga om kryddplantagen. Det är väldigt tacksamt att odla kryddor […]

  3. Helenas semesterbilder 2011 » Tre tjejer i köket

    […] Den nyligen sådda ruccolan och citronbasilikan trivs fint tillsammans med de kryddor jag sådde  i våras. Och kryddorna och olivträdet hade två bra veckor på sitt […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.