Kryddplantagen, del 1

Jag måste erkänna att jag känner mig lite vingklippt efter det där misslyckade försöket att odla egen basilika tidigt i höstas, men nu är jag redo för revansch. Häromdagen sådde jag basilika-, timjan-, oregano- och gräslöksfrön och om odlingsgudarna är med mig den här gången hoppas jag att vi kommer att ha balkongen full med färska kryddor i sommar (balkongen byggs as we speak, så det hänger ju lite på byggjobbarna också förstås).

Jag lovar att hålla er uppdaterade. Det kan ju inte gå så mycket sämre än senast…

Du har väl inte missat Elins odlingsprojekt? Hon odla egen potatis och champinjoner!

5 kommentarer

 1. Elin

  Heja dig! och snygga skyltar också! Är rädd för att jag odlar allt i blindo här borta… Här finns en grymt snygg odlingsbänk som kanske får plats på den kommande balkongen: http://www2.hasselforsgarden.se/kampanjer/hemochtraedgard/odlingsbank_pa_ben.php#

 2. Maria

  Jag har också ett odlingsprojekt på g därhemma, tomat- och chiliplantor spirar försiktigt i fönstret i gästrummet. Återstår att se hur många som växer till sig tillräckligt för omplantering, jag räknar krasst med att minst hälften dör innan det är dags. 🙄

  Mvh, “ej gröna fingrar”

 3. /nina

  Basilikan jag lyckats bäst har fått

  – mycket sol, mycket vatten och stooor kruka. Att ha 18 strån i en pyttekruka funkar kort tid, sen måste man ha en stor.

  Har även ibland odlat sån där bollformad basilika, en och en i mindre krukor och då får man som ett litet fint träd! Himla tjusigt faktiskt.

  Men som sagt – plantera om i tid är mitt bästa trick.

 4. Kryddplantagen, del 2 » Tre tjejer i köket

  […] att jag sådde basilika-, gräslöks-, timjan- och oreganofrön i början på maj har det vuxit så det knakat på mina fönsterbrädor. Redan efter några dagar började det hända […]

 5. Helenas semesterbilder 2011 » Tre tjejer i köket

  […] balkongen. Den nyligen sådda ruccolan och citronbasilikan trivs fint tillsammans med de kryddor jag sådde  i våras. Och kryddorna och olivträdet hade två bra veckor på sitt […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.