Kokbokstips: Citroner och rosmarin i mitt kök

Sanna Töringes senaste kokbok Citroner och rosmarin i mitt kök -smaker från Österlen och Italien  har nyligen flyttat in på vår kokbokshylla.

Ska man sammanfatta snabbt och enkelt så är det mycket läsning i denna bok. Sanna varvar matinspiration från Skåne och italienska Salento i kapitel som är indelade från tidig vår till september. Mycket välskrivet med många personliga referenser och fantastiskt fina bilder. Det tar tid att läsa den här kokboken vilket jag gillar, den är perfekt att ha ligga framme och ströläsa i lite då och då. Bra titel förresten, eftersom citron och rosmarin passar i de båda köken.

Gillar du att plocka in ogräs och blad i köket uppskattar durecepten i den här boken. Det finns recept med tex humleskott, kirskål, ramslök, angelica, nässlor, libbsticka och maskrosblad. Det är dessutom många recept på vardagsmat (utan ogräs ska tilläggas…) med tilltalande ingredienser och många tillbehörstips som jag passar mig, Högst upp på listan på recept att prova för mig är de små mandelkakorna med anis, aprikosdesserten med lavendel, laxrilette och en en snabb vardagspasta med ärtpesto. En sallad från boken har vi redan hunnit prova, återkommer om den i ett annat inlägg!

Snygg krusbärstårta med marängtäcke och sallad med sidfläsk  ägg och maskrosblad

En kommentar

  1. Sannas sallad med ugnrostade grönsaker mandel och fetaost » Tre tjejer i köket

    […] kommer ett recepttips från Citroner och rosmarin i mitt kök som jag berättade om häromdagen. Med viss modifikation förstås, Sanna hade couscous och jag […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.