Balkongodling 2012, del 2

Det tuffar på i kryddfabriken på Kungsholmen och nu har t o m persiljan kommit upp. Och det är hejdlöst kul! Det kanske är ett ålderstecken det här att jag gillar att odla, pyssla om plantor och plantera i krukor. Det är hur som helst ett ålderstecken av den trevligare sorten.

För ungefär två veckor sedan växte plantorna så mycket att de svettades. Eller var det kanske kondens? 😉

20120515-191044.jpg

Under tiden Magnus och jag var i Italien förra veckan, skötte vår snälla kompis Micke om kryddplantorna. Han tog hand om dem på allra bästa sätt och när vi kom hem häromkvällen hade plantorna vuxit så mycket att de slog i minidrivhusets tak. En aning gängliga, men frodiga och fina.

20120528-212317.jpg

Jag sådde de flesta fröerna i torvbriketter, vilket visade sig vara både smidigt och smart. När det var dags att plantera om plantorna i större krukor igår lyfte jag bara över hela “torvpaketet” till krukan och fyllde på med jord. Ingen risk för att plantorna skulle falla isär. Dessutom har de här plantorna blivit kraftigare än de som har vuxit i vanlig jord (briketterna räckte inte till hela sådden), så det verkar ha varit ett vinnande koncept.

20120528-212328.jpg

Färdigplanterat! Jag räknar dock med att behöva plantera om i större krukor alt. bara ha en planta i varje kruka om ett tag (jag hamnade i kruknöd igår). Fram till dess att sommarvärmen återvänder får kryddorna stå i köksfönstret. Jag tänker att de kan behöva lite extra värmeskjuts så här i början och ute på balkongen har vi ju aldrig något direkt solljus.

20120528-212338.jpg

Efter att ha läst Elins inlägg om hennes nykomlingar i trädgårdslandet hade jag storstilade planer på att köpa ett par färdiga plantor på Weibulls eller Plantagen. Jag blev väldigt sugen på den där olivörten t ex. Nu inser jag dock att det i så fall finns risk för att Magnus och jag inte kommer att få plats på balkongen…

2 kommentarer

  1. Bettina

    Jag har fått skäll av min sambo för att alla fönster är fulla med minidrivhus och småkrukor och för att det knappt går att sitta på balkongen för alla krukor… Men visst är det fantastiskt roligt?! Jag ser verkligen fram emot att få använda alla hemmaodlade kryddor i sommar!

  2. Balkongodling 2012, del 3 » Tre tjejer i köket

    […] två månader efter att jag publicerade den senaste rapporten om min balkongodling, är hela balkongen full med kryddor. När temperaturen hade kämpat sig upp till försommarvärme […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.