Matnyheter: chèvreglass, syrlig ketchup och en tillpiffad havremjölk

Jag gillar att SIA-glass anstränger sig för att skapa nya smaker i sitt sortiment. Vi har testat lite av deras nyheter här hemma som kommer att dyka upp i deras sortiment framöver. Mest nyfiken var jag på chèvreglass med honung och pinjenötter. En svår kombination kan tänkas men gillar du chèvre är detta smakmässigt en lyckad glass. Dock är den kanske svår att kombinera med andra smaker, vi serverade den på pannkakor. Chèvreglassen kommer dock inte i 0,5-litersburken i mataffären, utan endast i glassbarssortimentet, vilket försvårar dina möjligheter att bjuda på en annorlunda amuse bouche.

Lovande nykomlingar som vi gillade bäst var dels den ljuvliga  makadamianötsglassen  med ”dulce de leche”- kolasås och dels den gräddiga ananasglassen (som alltså inte är en förväntad sorbet). Nu vill vi bara att snön smälter snabbt så vi får pinna iväg och köpa mer glass!

Gänget hos Heinz har produktutvecklat sin ketchup och lanserat en ny variant med balsamvinäger. Den har inte riktigt samma fruktighet som deras vanliga ketchup och bjuder på en mer syrlig smak. Jo jag gillar faktiskt. Kanske inte lika barnslig som vanlig ketchup?

Havremjölk är en produkt som jag aldrig hade kommit kontakt med tror jag om jag inte hade matbloggat. Vi köper den i perioder och stärker upp smoothies med eftersom det mättar bra, gärna tillsammans med kokosolja.

Nu har den kommit en ny variant på havremjölk, en med chai-smak dvs kryddat med kardeumma, kanel, ingefära och stjärnanis. Hmm. Kall var det inte drickbart alls tycker jag. Varm något bättre men jag tyckte inte om det här alls. Det smakar mest pepparkaksdeg!  Barnen tyckte att det var kul att prova, de sa att det var gott – dock stod två halvfulla glas kvar på diskbänken efteråt så det får nog ses som ett tveksamt betyg. Nej vi håller oss till vanlig havremjölk även i forsättningen.

Tips: Pickipicki har bloggat om hur man gör egen havremjölk!

En kommentar

  1. Pralin från matmedmera

    Många smaker och du har rätt sbårt att tänka sig äta chevreglass. Nog jag föredrar hemgjorda pannkakor med traditionell glass

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.