Asiatiska laxbiffar på Lotta Lundgrens sätt


Foto: Micke Koark

När Lotta Lundgren för ett tag sedan twittrade ett recept på asiatiska laxbiffar tänkte jag direkt att det var en rätt jag skulle laga. Maria var fiffig och gjorde en Storify av Lottas tweets och på så sätt blev det väldigt mycket enklare att följa anvisningarna.


Hela receptet finns här.

Laxbiffarna är enkla att göra och smakkombon med ingefära, chili och koriander är mycket god. Den som inte gillar koriander kan byta ut den mot mynta (jag har provat och gillar båda varianterna). Jag gillar att servera glasnudlar, lime, inlagd ingefära och japansk soya till laxbiffarna. Ungefär som till Lottas sockerstekta lax, alltså.

 
Foto: Micke Koark

Jag följde Lottas tips om att förvälla salladskål (här är det snabba puckar som gäller; låt den bara förvälla någon minut så att kålen behåller sin spänst) och det visade sig inte helt oväntat vara en hit. Lotta är grym på det här med att ge enkla rätter en twist. Det är sen gammalt. 😉

Dressing

4 msk sesamolja
2 msk japansk soja
5 tsk citronsaft
1 tsk salt
2 tsk socker

Blanda ingredienserna, rör runt så att sockret löses upp och häll sedan dressingen över salladskålen.

4 kommentarer

 1. Christer

  Så snyggt, måste laga risnudlar. Tack för inspirationen 🙂 Smart med storify

  1. Helena

   Snyggt & gott! Storify är vädligt smart, men så är Maria en smart tjej också… 😉

 2. Maria

  Ser verkligen jättegott ut!

 3. Nicke

  Hej hej!
  Jättefin blogg med trevliga recept och fina bilder 🙂
  Ha en bra dag!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.