Din Tai Fung i Hong Kong

Det har gått sex veckor sedan vi var på Din tai fung i Hong kong men det är först nu som jag har haft möjlighet att överföra kamerabilder till ipaden för redigering. Om jag ska summera besöket kort så är detta de bästa dim sums och dumplings som jag har ätit. Lyckligtvis inföll sig detta besök även på vår bröllopsdag.

Kom hit hungrig. Var dock medveten om att du kan få köa en timme för att få bord. Vilket är väl värt förstås. Servicen vid vårt besök var förstaklassig och maten prisvärd. Deras systerkrog i Macau har en michelinstjärna och för mig är det lite konstigt att inte denna restaurang har det. Det här är helt klart min bästa middagsupplevelse i Hong kong!

20120113-132753.jpg 20120114-120129.jpg
Cirka en timmes väntan och under tiden planerar vi vår beställning.

20120114-120520.jpg 20120114-121009.jpg
Deras berömda pork buns med färsfyllning var mycket uppskattade av barnen. Fast de kallar dem för köttbullar!

PS! Matrepubliken har också en bloggrapport om Din tai fung.

12 kommentarer

  1. Tim ho wan i Hong kong » Tre tjejer i köket

    […] Det var bra förvisso, eller snarare ok, helhetsintrycket var inte i närheten av Din tai sung. Jag äter det mesta när jag är hungrig men deras omtalade BBQ pork buns var nästintill […]

  2. Hanna

    Goda dumplings är bara SÅÅ gott!

  3. Hanna

    Och med goda menar jag riktiga… 😉

    1. Elin

      Eller hur! Något ställe du ksn rekommendera i London?

  4. Pralin

    Ja, de är så goda. Vi har i Polen liknande rätter, också med olika fyllningar fast på polska kallar vi de piroger.

    1. Elin

      Tack för tips, är inte så bevandrad i det polska köket, men tar gärna emot tips på vart man äter god polsk mat hemma i sthlm 🙂

  5. Din tai fung i Sydney » Tre tjejer i köket

    […] Som ni minns så gillade vi ju Din Tai Fung i Hong Kong och de har ju även en restaurang i Sydney. Vi gick förbi en kväll men det var så otroligt lång kö att vi fick ge upp idén att äta där. Jag gnällde lite över detta på twitter och strax efter fick jag tips från Foodetc-Paul om att Din Tai Fung även har en takeawaydisk i en butiksgalleria på gångavstånd från vårt hotell i Hyde Park. Tack Paul! Vinpromenerade dit en eftermiddag och barnen var inte svårövertalade att ha dumplings till ”mellis”. Nästintill ingen kö även om de trillade dumplings i högt tempo. Din Tai Fung blev helt klart en av våra matrelaterade höjdpunkter på resan! […]

  6. Charlotta

    Åh, åh, åååh! Nu längtar jag tillbaka till HK så jag skulle kunna dö en smula. Förutom Nobu var det lätt den bästa matupplevelsen i HK!

  7. Hej igen Bangkok! » Tre tjejer i köket

    […] av höjdpunkterna var definitivt att luncha på Din Tai Fung. Tidigare har vi ju varit på Din Tai Fung i Hongkong och deras restaurang i Sydney.  Lunchen var bra och de har ett iste med earl grey med citron som […]

  8. Fem bröllopsdagar senare » Tre tjejer i köket

    […] 2011 – Vi var  på fantastiska Din Tai Fung i Hong Kong. Helt klart ett dim sums-minne utöver det vanliga! […]

  9. Vad som egentligen hände i Hong kong » Tre tjejer i köket

    […] vår favorit Din Tai Fung som liggeren trappa upp på Silvercord tillsammans med barnens kusiner. Det var så klart lika bra som när vi var där 2011. Vi kom runt sex-tiden och behövde vara vänta 20 minuter på ett bord. Vi fick ett stort runt […]

  10. Långhelg i Melbourne » Tre tjejer i köket

    […] familjetradition att äta på DTF om det passerar vår väg. Hittills har vi hunnit med  två i Hong kong, Singapore, Sydney och Bangkok. Den här var inte snäppet lika bra som Hong Kong och […]

Lämna ett svar till Vad som egentligen hände i Hong kong » Tre tjejer i köket Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.