Julmiddag 2011

Traditionell julstämning infann sig inte riktigt denna jul när vi bilade runt på Nya Zeeland. Något adventsfirande hade vi ju inte heller. Överhuvudtaget så kändes det som om kiwifolket har en rätt avslappnad inställning till julen. Det var inte alls någon hets och stress i mataffären dagen innan jul tycker jag jämfört med hemma.

20111228-141606.jpg

Vi kände inte heller att vi var låsta vid några “måsten” gällande julmat. Suget efter Janssons frestelse var typ minimalt men vi fick ändå för oss att göra något svenskinspirerat på julaftonskvällen. På Countdown, som är den mataffär vi handlat mest på i Nya Zeeland hittade vi rökt lax som vi åt med citron, gräddfil och potatis. Någon färsk dill hittade vi dock inte men väl en planta med fänkålsblast att pynta med.20111228-141912.jpg

Englands motsvarighet till Alladinasken på julen är de goda chokladpralinerna Roses som fick bli efterätten med bubblet som vi fyndat i en vinbutik i Nelson veckan innan. Faktiskt, så var vi väldigt nöjda med denna julmiddag!

På juldagen hade vi förövrigt bokat julbord på ett hotell i Dunedin. Det blev så där. Vi är ju bortskämda med svärföräldrarnas juldagsmiddag med kalkon osv, så det här blev lite misslyckat. Och det fanns ju inte ens pigs in a blanket! Det hade nästan känts bättre om vi gått ut och ätit något mer o-juligt.

20111228-142005.jpg

På julaftonsmorgonen vaknade vi upp på en liten camping i Curio Bay. Det är rätt basic på den här campingen och det var vårt billigaste stopp på resan då vi endast betalade 27 NZ dollar för att bo här. Men det var helt klart en vacker plats att vakna upp vid på julaftonsmorgonen.

Kvällen innan hade vi sett ett par pingviner promenera in på stranden vilket vi tyckte toppade allt vi sett innan men just den här morgonen fick vi den fantastiska möjligheten att simma med delfiner. Helt klart en jul att minnas för livet!

9 kommentarer

 1. Hanna

  Vilken tur att ni är i NZ för Cadbury’s är mycket godare i NZ och OZ. Lustigt, men tycker inte att den brittiska är särskilt god. 🙂 Hade ni Heroes med? 🙂

  1. Elin

   De är som godast när man sippar bucks fizz i svärmors soffa och crackershatten hänger på sned. Lite som alla steak pies vi ätit på NZ, de skulle nog inte smaka lika gott hemma i vår trädgård. Heroes blev det inte men massor av mince pies – köpte 12 men barnen gillade dem inte…..

 2. Fröken Dill

  Vilken härligt exotisk jul!
  I Sverige är det grått och trist. Stormarna avlöser varandra…

  1. Elin

   De är som godast när man sippar bucks fizz i svärmors soffa och crackershatten hänger på sned. Lite som alla steak pies vi ätit på NZ, de skulle nog inte smaka lika gott hemma i vår trädgård. Heroes blev det inte men massor av mince pies – köpte 12 men barnen gillade dem inte…….

  2. Elin

   Ja minst sagt. Vi hsnn med en storm på Antarctic centre i Christchurch, och fick dessutom betala för den! Man fick gå in i ett rum och så blåste de på vindmaskiner upp till 40sekmeter. “som på dagis” sa barnen efteråt 🙂

 3. Emma

  Har surfat runt på eran blogg en stund nu…trevlig lägsning!
  /Emma

  1. Elin

   Tack! Välkommen tillbaka 🙂

 4. Hej igen! » Tre tjejer i köket

  […] men att jag och min familj har varit fullt upptagna med att flytta till hus och att resa tillbaka till igen till Nya […]

 5. Tasmanien: från Bridport till Burdie » Tre tjejer i köket

  […] Den här gången ser vi dem mest som skuggor i horisonten. Så vi hade inte riktigt samma tur som när vi var i Curio Bay. Men mysigt ändå att spana i […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.