Odla egna skogschampnjoner

För ett tag sedan så fick vi ett odlingskit för skogschampinjoner i present. Det är faktiskt busenkelt att odla och det har varit lagom pyssel för barnen i köksfönstret att bevaka. Det enda du behöver göra är att lägga fuktig jord på svampodlingen. Låt det stå ett par dagar och så småningom syns de första vita prickarna i jorden. Det är viktigt att hålla jorden jämnt fuktig och se till att luft kan cirkulera under kartonglocket. Sen är det bara att vänta in skörden.

Sedan när svamparna väl syns så går det ganska fort. På ett par dagar blir de 4-5 cm  och kartongen nästan välter av svamparnas framfart. På premiärskörden lagade vi en god pasta med  tryffelolja, ramslök och parmesan. Visst blev de fina!

Sugen på att odla skogschampinjoner? Håll utkik efter den här lådan nedan. Jag har sett dem bland annat på Blomsterlandet.

3 kommentarer

  1. emmaluu

    Åh! Jag vill också! Ska se om jag kan hitta den där lådan någonstans! 🙂

  2. Elin

    Kolla ev med Plantagen också. Så att de hade Jamie Olivers kryddgrejjer där, dock såg jag inte svampkiten just i den butiken där jag var.

  3. Helena

    Åh, jag vill också ha! Just nu är dock varenda fönsterbräda full med blommor, färska kryddor och frösådd. Om ett par veckor kanske…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.