Egen potatis – del 1

Vad vet jag om att sätta egen potatis? Typ ingenting! Men jag tänkte ändå ge mig på ett mindre projekt den här säsongen med att odla i hinkar. På Plantagen hittade jag en låda sättpotatis med fyra olika sorter från Stubbetorp Potatis .

Lådan innehåller;

“Marine  – tidig sort, ljusgul och fast sort som tål frost bättre än andra sorter.

Juliette – är en fast och gul tidig potatis, en riktig delikatesspotatis.

Cherié  – sommarpotatis, kärlekens potatis, rödskalig med gult kött och fast.

Amandine – tidig, populär sort som är ljusgul och fast.”

Fast det blir inte så mycket groddar på de är potatisarna. De har mest legat framme i solen. Möjligen att Marine-potatisarna har börjat grodda lite sen den här bilden togs. Nu börjar jag känna att det är hög tid att speeda upp det här projektet så att vi får potatis innan vintern!

Har någon tips på hur vi kan få fart på potatisen så att de kommer ner i hinkarna någon gång?!

3 kommentarer

 1. Martina

  Du får nog börja med att ta av locket, tror inte det blir groddar med locket på. Jag groddar alltid mina potatisar i gamla äggkartonger. Du kan läsa om hur jag gör när jag odlar mina potatisar i hinkar här: http://matochodla.blogspot.com/2011/04/odla-potatis-i-spann.html

  1. Elin

   Jag gör som du säger 😉 Det stod på lådan att den skulle öppnas när det var 1 cm groddar men det händer ju inget, så nu har jag öppnat den och ställt den så soligt som möjligt. Vad är viktigast, sol eller värme? Tänkte om de skulle stå framme i solen eller ställas in i växthuset?

 2. Årets favoriter i trädgårdslandet » Tre tjejer i köket

  […] Ja så var det då potatisprojektet. Förgroddningen innan sättpotatisen åkte i de svarta plasthinkarna tog lite tid. Kul att göra med barnen om än ett dyrt kilopris på resultatet! […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.