Basilikaplantan is no more

Har ni någonsin sett något så ledsamt i kryddväg? Ett par dagar efter att vi kickat igång elementen i lägenheten packade basilikan ihop och dog värmedöden (de där elelementen är skoningslösa). Jag blir illa till mods när jag tänker på hur basilikan säkert led i det tysta ett par dagar innan livslusten försvann helt och hållet.

Den till en början så glättiga historien om basilikan började här och fortsatte här.

Om basilikaguden kan förlåta mig lovar jag att göra ett nytt och helhjärtat försök med att odla egen basilika till våren.

7 kommentarer

 1. Tess

  Nej men stackarn.. 😥

 2. Marèsalicious

  Åh nej, vad tråkigt! Och mycket igenkännbart, tyvärr; min lilla basilikaprins dog också för några dagar sedan 🙁

 3. Jonny

  Tjena tjejer! Tycker er blogg är superdupermegabra! (som hon i “Halv åtta hos mig” utryckte sig) Gjorde den omtalade “äppelkakan i långpanna”, med äpplen jag plockat i min farmors äppelträd och den var ju verkligen helt magisk! Kolla mitt senaste inlägg på bloggen så ser ni hur fin den blev! Tack för en förträffligt trevlig blogg. Kraaaam!

 4. Kinna

  Känner igen det där. Hela min planta fick löss så den bara dog rätt som det var. Men vi hade innan dess fått helt otroligt goda basilikablad och gjort bl a jättegod paprika med ansjovis och basilika. http://www.grytsnack.se/paprika-med-basilika-och-ansjovis (Hoppas ni inte misstycker med länken).

 5. Kryddplantagen, del 1 » Tre tjejer i köket

  […] måste erkänna att jag känner mig lite vingklippt efter det där misslyckade försöket att odla egen basilika tidigt i höstas, men nu är jag redo för revansch. Häromdagen sådde jag basilika-, timjan-, […]

 6. Kryddplantagen, del 3 » Tre tjejer i köket

  […] så bra trots att solen aldrig hittar till vår balkong! Och att jag fick revansch efter det där misslyckade basilikaförsöket förra hösten känns förstås väldigt […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.