Helenas matrelaterade målsättningar för 2011

Det känns nästan dömt att misslyckas med nyårslöften. Hastigt påkomna saker som man ska lova att genomföra bara för att det nya året står för dörren. På sätt och vis tycker jag ändå att det är skönt med nystart och att det kan vara lägligt att ändra på småsaker i vardagen. Inga radikala förändringar alltså, men några finjusteringar i alla fall. Om jag kallar dem för målsättningar kanske det inte känns så allvarligt och tvingande?

Under 2011 är mina målsättningar att:

 • Få igång en surdegsgrund med hjälp av Pain de Martins Lilla surdegsskola. Målsättningen är så klart att hålla surdegen vid liv och att baka ett bröd eller två. Jag blev peppad av Marias projekt i december och nu när jag ser att hon bakar brödlöpande band bara måste jag ju prova. Trots att jag är en bakanalfabet.
 • Prova frukt- och grönsakslåda från antingen Årstiderna eller Ekolådan. Det är ju flera år sedan jag bloggade om de där lådorna och det är pinsamt att jag fortfarande inte har testat.
 • Bli bättre på att variera vardagsmaten. Det här är mitt ständiga aber. Jag kör fast, beklagar mig, gör en tillfällig uppryckning och är sedan tillbaka i gamla gängor.

Mer revolutionerande än så blir det inte. Greppbara och rimliga målsättningar för 2011. Hur ser dina matrelaterade förhoppningar inför det här året ut?

12 kommentarer

 1. matochtjat

  Vilken tur att målsättning 2 och 3 så att säga går hand i hand – grönsakslådor uppmuntrar verkligen till nytänk för vardagsmaten! Jag delar din första målsättning, fick en Kitchen Aid i julklapp så har inge ursäkter för att inte baka bröd!

 2. Linda - Cupcakefluffan

  Vilka tre kanonbra nyårslöfte och att få liv i en surdeg kommer du absolut klara av, hoppas vi får följa det här på bloggen och ditt sista nyårslöfte borde jag också ha, variera vardagsmaten, blir samma slags mat varje vecka vilket gör det tråkigt att laga mat tillslut och prova frukt och grönsakslåda skulle jag också vilja göra, bakar med surdeg gör jag ju redan, undra just om jag skall göra en lite fördeg nu så att jag kan göra baguetter imorgon 🙂

 3. Erika

  Mer grönsaker och bättre variation kan jag också skriva under på. Men vad gör man med en trotsig liten 5-åring som tycker all mat är bläää, t.o.m. den som smakade jättegott igår. Är så trött på tjat o gnat och det är jobbigt att ta fighten efter jobb/skola/dagis när alla är trötta och hungriga.
  En matrelaterad förhoppning (guud vilken bra formulering!) är att ungarna ska smaka på allt vid varje måltid. Och att jag ska bli modigare att testa nya saker i köket.

  Sådär… det får nog räcka! 🙂

 4. Elin

  hej, vilka otroligt vackra glas du har! Vart har du köpt dem och vad heter de? Eller är de gamla?

 5. Helena

  -> Elin: Bilden är från nyårsfirandet hemmas hos Maria, så det är hennes glas. Du kan läsa om de fina Helga-glasen här. Maria har kanske något att tillägga? 😉

 6. Maria

  Elin: Som sagt, kristallglasen är gamla och slipningen heter Helga, brukar finnas i diverse antikaffärer, på mässor och även på Blocket/Tradera ibland. Vi har numera en ganska omfattande samling rödvinsglas, selterglas, likörglas, champagneskålar och portvinsglas tack vare min svärmors och våra egna flitiga inköp. De är både vackra och goda att dricka ur tycker jag! 🙂

 7. Elin

  Jag förstår att du är nöjd med dem! Tack för namnet, då är det bara att leta… 😛

 8. Christine

  Hittade er blogg tack vare att jag sökte på “recept linssoppa” på google. Vilken lyckträff. Ni hamnar självklart i Favoriter

 9. Kinna

  Vilka vackra glas till dukningen. Helt min stil. F ö tycker jag att någon av matkassarna skulle kunna skicka dig ett test av lådan. Själv har jag testat Årstiderna som jag gillade mycket. Framför allt deras tillagningsmetod.

  Dock är jag inte helt rätt målgrupp då jag gärna planerar matlagningen, shoppar, odlar själv, plockar bär, fryser in, konserverar och ibland får mat hemifrån gården. Vi måste konsumera det vi har helt enkelt.

 10. Helena

  -> Kinna: Det är frukt- och grönsakslådorna jag menar. Tror inte att de färdiga matlösningarna är min tekopp riktigt, jag vill kunna vara spontan. Fast det är klart, visst behöver jag idéer och tips ibland. 😉

 11. Ekologiska frukt- & grönsakslådor hem till dörren » Tre tjejer i köket

  […] att ha publicerat mina matrelaterade målsättningar för 2011 i början av januari, har det visat sig att jag faktiskt har lagt manken till på flera sätt. Jag […]

 12. Helenas matrelaterade målsättningar för 2012 » Tre tjejer i köket

  […] här ett år senare kan jag konstatera att det gick lite sisådär med mina matrelaterade målsättningar för 2011. Jag lyckades nå två mål av tre och hoppade, inte helt oväntat, över det där med att starta […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.