Veckans projekt: surdeg

Rågmjöl + vatten = surdegsgrund

Igår drog Martin igång Lilla surdegsskolan och jag är en dag sen på bollen, men från och med idag har jag satt igång. Veckans projekt utöver att komma på vilket julgodis jag ska göra i år blir alltså att mata en surdeg som framåt helgen förhoppningsvis blir ett gott bröd.

Håll tummarna för mig, jag är faktiskt surdegsoskuld! 🙄

5 kommentarer

 1. Linda - Cupcakefluffan

  Skall bli kul att få se vad ni hittar på för gott surdegsbröd att baka sedan när eran surdegsgrund är klar, gör ofta surdegsbröd och det blir så gott, kom på att jag visst måste mata min surdeg som står i kylen 🙂

 2. Maria

  Linda: Ja jag är väldigt spänd på att se om detta kommer att gå vägen. Har skakat lite på burken ikväll och än så länge ser den ut att må bra. Imorgon ska jag mata den! 🙂

 3. Tre tjejer i köket » Projekt surdeg #2

  […] Maria: Linda: Ja jag är väldigt spänd på att se… […]

 4. Tre tjejer i köket » Projekt surdeg – hur gick det?

  […] Maria: Linda: Ja jag är väldigt spänd på att se… […]

 5. Tre tjejer i köket » Helenas matrelaterade målsättningar för 2011

  […] är så klart att hålla surdgen vid liv och att baka ett bröd eller två. Jag blev peppad av Marias projekt i december och nu när jag ser att hon bakar bröd på löpande band bara måste jag ju prova. […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.