Skafferirensning gav upphov till gott bröd

Idag har jag varit ledig och passat på att göra en massa saker som jag tänkt göra länge men som tiden inte räckt till eller som inte prioriterats. Bland annat har de tre olika skåp som fungerar som skafferi rensats, städats och organiserats, kylskåpet likaså.

Skafferirensning kan ge upphov till ett gott bröd
Skafferirensningsbrödet med nötter och torkad frukt

Som grädde på moset bakade jag ett jättegott bröd med lite nötter och torkad frukt som blivit över efter julgodistillverkningen. Min surdegsgrund fick göra sällskap med valnötter, hasselnötter, russin och aprikoser i ett bröd som i övrigt följde Pain de Martins recept på valnötsbröd.

Kylskåpsrensningen satte även kvällens meny så på middagsbordet stod ikväll den goda potatissoppan med citron och timjan, till topping lite riven Västerbottensost som blev över från nyårsafton och så det nybakade brödet tom tillbehör. Ingen dålig start på vecka 1!

7 kommentarer

 1. Helena

  Den där soppan måste jag prova. Jag gissar att pyntet från nyårsafton (timjan) funkade bra i soppan! 😉

 2. Maria

  Helena: Ja det var både det ena och andra som fanns kvar från nyår som åkte ner i den där soppan! 🙂

 3. Martin

  Det ser ju riktigt snyggt ut – om inte annat – med nötterna!

  /Martin
  martinbakar.se

  1. Maria

   Martin: Tack, det var himla gott också!

 4. Linda - Cupcakefluffan

  Så gott med nötter i bröd 🙂

  1. Maria

   Linda: Ja verkligen!

 5. Helenas matrelaterade målsättningar för 2011 » Tre tjejer i köket

  […] två. Jag blev peppad av Marias projekt i december och nu när jag ser att hon bakar bröd på löpande band bara måste jag ju prova. Trots att jag är en […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.