Husman på en måndag

Vår mataffär hade specialpris på kalvfärs så jag bestämde mig för att det fick bli husman på en måndag. Wallenbergare med potatismos, om än med något oortodoxa tillbehör – enkelt att göra och så himla gott! Tyvärr hade vi inget smör hemma så jag fick steka i olja, inte riktigt samma känsla men det funkade det med.

Till 8 biffar använde jag:
450 g kalvfärs
1 tsk salt
4 äggulor
1½-2 dl grädde (jag använde matlagningsgrädde, men eg. ska det vara vispgrädde)
nymald svartpeppar
smör att steka i

Gör så här
Blanda färsen med saltet, rör därefter ner äggulorna, grädden och ungefär ett kryddmått nymald svartpeppar. Arbeta ihop ingredienserna till en jämn smet. Forma 8 biffar som du steker i smör på medelvärme, ungefär 3 minuter på varje sida.

Wallenbergare med potatismos

Till wallenbergarna serverade jag hemgjort potatismos (vispa pressad, kokt potatis tillsammans med lite grädde till lagom konsistens, smaka av med salt och peppar), rårörda lingon och inlagd gurka. De “obligatoriska” gröna ärtorna hoppade jag över, jag är inte så förtjust i dem. 🙄

3 kommentarer

  1. Helena Ljunggren

    Jag hoppar runt på lite olika bloggar för att hitta inspiration till dagens middag men jag är kräsen och fastnar inte direkt för något men nu hände nåt, detta såg så gott ut. Enkelt och gott! Det ligger överst på listan än så länge 😀

  2. Fredrik

    Mm en klassiker, moset ser gudomligt ut!

    Lotta: Ta en ostmacka istället 😉
    http://www.who-cut-the-cheeze.se/2010/11/ostmacka-fran-forr/

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.