Semlor – the end

Mina semmelbak här i matbloggen har ju inte gått så bra. 2006 så blev de ju som tennisbollar och 2008 så blev det ju fullkornssemlor av misstag.

I år följde jag receptet som återfinns i Bonniers Kokbok . Jag orkar inte skriva hela receptet men det finns även här. Semlorna blev superfluffiga! Det är alltså både jäst och bakpulver i detta recept, och trots att barnen hann flytta runt bröden på plåten innan gräddning behöll de fluffigheten. Puh!

En kommentar

  1. Dags för semlor! » Tre tjejer i köket

    […] En som har full koll på Stockholms semmelutbud är Semmelmannen. Precis som ifjol testar han sig igenom minst en semla om dagen och bloggar ambitiöst, underhållande och kunnigt om dem. Vill du veta vilken som är Stockholms bästa semla gör du med andra ord rätt i att kika in där. Vill du baka egna semlor så har Elin bloggat lite här. […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.