Pappardelle med korv från Taylor & Jones

Ända sedan vi åt den där goda pastarätten på Mini Bar Antonio i San Remo för nästan två år sedan, har jag tänkt att jag måste laga något liknande själv. Hemligheten den gången var färsen från salsiccia-korvar som gav en supergod smak. Kan hända gjorde semesterkänslan, den finfina omgivningen och så klart sällskapet sitt till, men det där med salsiccia var en höjdare.

För ett tag sedan publicerade DN ett par recept ur Markus Aujalays bok “Måndag-torsdag. Riktig mat för familjen” och bland dem fanns en rätt med pappardelle, salsiccia, vitt vin och tomater. Det där receptet fick fart på mig och jag kom äntligen till skott och gick till Taylors & Jones och köpte korvar (beef with black pepper) till min egen variant.  Korvarna ska vara råa och det är alltså färsen som används (inte skinnet). Jag har sett att det finns rå salsiccia på Hemköp City här i Stockholm, men får man inte tag på någon rå korv funkar det så klart med vilken annan sort som helst (även om smaken blir lite annorlunda).

Till två personer behöver du:

2 råa korvar (200 g)
1 schalottenlök
5 champinjoner i skivor
10 cocktailtomater – halverade
ca 2 msk finhackad basilika
ca 1 1/2 dl vitt vin
salt
svartpeppar
pappardelle (se portionsberäknig på paketet)
riven parmesanost – till servering

Gör så här:
Ta bort skinnet på korven och fräs färsen tillsammans med schalottenlök. Tillsätt champinjoner, tomater, basilika och vin och låt puttra  i ca 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera tillsammans med pappardelle och hyvlad parmesan på toppen.

6 kommentarer

 1. Fröken Dill

  T & J:s korvar är fullständigt outstanding! Min J har kommit hem med dem ett par gånger. Skulle själv vilja komma dit, men tycks ständigt jobba när de har öppet…
  Hälsar fröken Dill

 2. Elin

  Jag gjorde exakt samma receptidé häromdagen. Helt klart så hänger det ju på bra korvar, och jag körde en budgetvariant som blev ganska trist. Tur att Taylor&Jones finns! Bildbevis finns här!

 3. Helena

  Visst är det tur att Taylors & Jones finns! Med de där korvarna går det ju inte att misslyckas.

 4. Johanna

  Åh, det där måste jag prova. Vi är helt sålda på T&J:s korvar både jag och sambon, men har aldrig funderat på att använda dem sådär.

 5. Elisabeth

  Vi har gjort en variant av detta receptet och Markus Aujalays flera gånger, och det är verkligen super.
  Vi har köpt rå salsicciakorv på Hötorgshallen hos argentinaren. Väldigt gott! Sen har dom börjat med vacuumpackad sådan här på ICA Kvantum i Liljeholmen, så jag tror välsorterade lite större affärer har.
  Tack för ett bra recept!

 6. Matsedel, vecka 36 » Tre tjejer i köket

  […] Pasta med korvar från Taylors & Jones […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.