Dags för semlor!

På tisdag är det äntligen dags för fettisdagen och därmed dags för semlor! Fast i ärlighetens namn har jag inte tagit så hårt på tradtionen i år. Redan för några helger sedan tjuvstartade jag med en minisemla på Systrarna Delselius i Grisslinge, och så sent som igår mumsade jag i mig den här skönheten från Dessert & Choklad StockholmLilla Essingen. Perfekt fluffig grädde och jättegod mandelmassa med lite crunch i.

Semla!

En som har full koll på Stockholms semmelutbud är Semmelmannen. Precis som ifjol testar han sig igenom minst en semla om dagen och bloggar ambitiöst, underhållande och kunnigt om dem. Vill du veta vilken som är Stockholms bästa semla gör du med andra ord rätt i att kika in där. Vill du baka egna semlor så har Elin bloggat lite här.

Hur äter du helst din semla? Som den är, som hetvägg eller kanske inte alls?

4 kommentarer

 1. Lottzy

  Äter definitivt som den är. Fast har bara en stackare den här säsongen. Hejar på Broqvistsemlan, den är bäst tycker jag! Så är du i Växjö så testa vet ja! http://www.broqvistkonditori.se/

  //Lottzy

 2. Maria

  Lottzy: Jag föredrar också att äta semlan som den är! Tack för tips, Växjö är lite långt bort för mig men kanske någon av läsarna vill och kan testa!

 3. MarieV

  I Täby finns ett litet bageri som heter Näsbydals Stenugnsbageri, deras semlor är helt fantastiskt goda. Och då är jag ändå inte ett jätte-semel-fan, mycket kardemumma, fin stuns i bullen och väldigt god mandelmassa.

 4. sara

  Jag är sugen pâ att baka semlor, men det har inte blivit av än, och nu missade jag ju fettisdagen. Well, kanske slâr till i helgen, en utmaning att göra egna!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.