Makens pannkakor

Det blev en hel del pannkakor med lönnsirap till frukost på semestern och det är en god frukosttradition att uppehålla här hemma. Åtminstone en och annan helgmorgon. Den här pannkaksmeten som maken slängde ihop blir lite fluffigare än den vanliga smeten och blir till supergoda pannkakor!

Makens pannkakor

  • 4 st ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • en liten nypa salt
  • 2,5 dl mjölk
  • 3 msk filmjölk
  • 50 gram smör
  1. Dela upp äggvita och äggula i separata skålar. Vispa äggulorna ordentligt.
  2. Smält smöret.
  3. Blanda vetemjöl, socker, salt, äggulor, mjölk och smör.
  4. Vispa äggvitorna till marängsmet och blanda ner i den andra smeten.
  5. Stek pannkakorna i smör.
  6. Go galore och servera med lönnsirap!

Mer pannkakor i matbloggsarkivet:

2 kommentarer

  1. Karin

    Pannkakor e något av en favorit 🙂 MEN -kan inte med dem med socker i!! Tur att det går att exkludera 😉

  2. Fruktsallad

    Pannkakor är också en favorit här, men sirap och pankakor går inte ihop i köket hos mig, då är det sylt av något slag (sylt som jag själv pressat) och socker! Ibland får man sätta det extra på tillvaron! 😉

Lämna ett svar till Fruktsallad Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.