Var finns de bästa vietnamesiska vårrullarna?!

Jag sitter och skriver på ett megainlägg om maten i Mui Ne men kan inte sluta tänka på de fantastiska vårrullarna som vi har ätit. Det här är verkligen fast food my way! Finstrimlade grönsaker, mynta och chili är ofta basen i rispapperspaketet. Sedan är det variationer i all oändlighet. Måste börja praktisera egna när jag hinner.

Numer är de färska vårrullarna borta på lunchmenyn på My Linh i Vasastan som är på gångavstånd från jobbet. De har ju någon slags asiatisk buffé på luncherna istället numera.

Så jag slänger ut en efterlysning här istället – var finns de bästa vietnamesiska vårrullarna i Stockholm? Mina preferenser är framför allt de färska såsom på bilden nedan! På Stan tipsar om Nem Nem Quán i Skanstull men du får gärna bidra med dina  vårrullstips!

PS. Fast de friterade är ju inte så dumma de heller. Typ fyllda med räkor. Med en kall Saigon Lager!

10 kommentarer

 1. Christian

  Var de bästa i Stockholm finns vet jag inte, men om du någon gång besöker Malmö så måste du prova dem på Restaurang Asien vid Möllan. Det är verkligen världsklass på dem.

 2. pipopp

  Jag gjorde själv, det var pilligt – men gott.
  Jag kanske är ute och cyklar, men jag trodde att färska rullar var “sommarrullar” och friterade rullar “vårdito”. ❓

 3. Kari Receptomaten

  Förut för några år sedan;
  Korvmojjen utanför Systembolaget vid Bromma flygfält. Han som har/hade kiosken köpte sina vårrullar av en thaikvinna som tillverkar små serier hemma i sitt eget kök.
  Long shot var det men det är det godaste jag någonsin ätit…

 4. Elin

  Christian, lägger tipset absolut på minnet!

  Pipopp, jag är för novis för att veta skillnaden, på menyerna i vietnam så stod det fresh springrolls så jag översatte bara rakt upp och ner 😉

  Kari, jamen där veckohandlar vi ju ibland så jag kan kolla där. Du menar den som inte säljer kebab eller hur?

 5. malena

  Om du gillade vårrullarna på My Linh kommer du att gilla dem på Nem nem quan. Eftersom det är My Linhs förra ägare som har öppnat Nem Nem Quan, för hon trodde att en vietnamesisk restaurang skulle bära sig bättre på söder. Jag jobbar också nära My Linh, och vi på mitt jobb gör ibland lunchutflykter till söder bara för vårrullarnas skull! 🙂

 6. Charlotta

  East har goda rullar 🙂

 7. Elin

  malena, vad kul för söder men tråkigt för vasastan!

  charlotta, bra tips!

 8. mats

  dom absolut bästa vårrullarna i Stockholm finns vid en nyöppnad vagn vid Lunda ind område, tyvärr har hon inte dom där varje dag, dom är fantastiska

 9. Elin

  Mats, det här måste du utveckla mera! på vilken gata!

 10. Marcus

  Nem Nem Quan på Åsögatan i Stockholm (Söder) har fina vårrullar (och bra vietnamesisk mat för övrigt.)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.