Havre cheerios

Idag kom det ett paket Havre Cheerios på posten! Jag vet att cheerios är ganska populära hos småbarn som “plockgodis” men vi har faktiskt inte provat dem någon gång förut. Havrevarianten är nyckelhålsmärkt och lovar 92% fullkorn och innehåller mindre än 10% socker.

Hur de smakar? Jo faktiskt bra! Tvååringen som är hemma med öroninflammation idag har petat i sig hur många som helst och hälsar att hon helst har dem i en skål och dricker mjölk bredvid istället för att ha flingorna direkt i mjölken. Ja hon får väl som hon vill då!

10 kommentarer

 1. Lallis

  Helt perfekt för små sötnosar:)
  Kram Lallis

 2. Lennart

  lite för mycket socker enligt min mening, men hon är ju sockersöt oxå
  Lennart

 3. Erika

  Det finns andra, större, orsaker än sockret som gör att mina barn inte får flingorna. De kommer överhuvudtaget inte innanför vår dörr.

  http://www.amningshjalpen.se/foreningen/nestlebojkotten.htm

 4. JL

  Min lilltjej brukar få lite krossad havrefras över yoghurten på morgonen. 🙂

 5. Elin

  Lennart, ja är man sockersöt så behöver man ju egentligen inget socker alls!

  Erika, jag är inte tillräckligt påläst i ämnet när det gäller bojkotten av deras produkter men lär mig gärna mer. Eftersom jag själv inte har använt “ersättning” till mina barn så har jag inte funderat så mycket kring diskussionerna om dess existens.
  När jag fick mitt första barn så frågade jag på bvc om vad som gällde och svaret som jag fick då var att de numera följer WHO-koden precis som andra. Sedan vet jag förstås inte på vilken information som bvc stödde sig på…
  Länken du skickade länkade också vidare till IBFANs rapport som verkar intressant att läsa, jag ska kika mer i den när jag hinner, jag visste inte att Heinz och Hipp också förekommer i rapporten om företag som inte följer reglerna kring marknadsföring relaterat till modersmjölksersättning tex. Det borde förresten finnas en ännu nyare rapport om det nu är så att den kommer var tredje år och den kom 2004?

  Jag letade även på företagets egen hemsida om uppdaterad info från deras sida och hittade den här: http://www.nestle-nordic.com/corporate/se/ourResponsibility/babymilk/

  Ska läsa vidare när jag hinner – tack för input i ämnet! 🙂

 6. KarinW

  Gullig prinsessa du har!
  En helt annan sak, restauranghjälp!? Vi ska åka ett gäng från jobbet till Älvsjö på mässa, bra ställe att äta på som är nära? Långbro är det jag provat men de hade stängt på kvällen.

 7. Elin

  Hinner ni ta pendeltåget nånstans? Det tar 6 minuter från Älvsjö till Södra Station och då är ni på Södermalm med lite mer utbud?

 8. KarinW

  Ja det borde vi kunna göra, jag kan ju kolla i ert arkiv då förresten men vart skulle du gå?

 9. Maria

  KarinW: Dionysos och Sonjas Grek är bra grekiska krogar på Söder, Pelikan om ni vill ha husmanskost, Svejk för tjeckisk husman.

 10. KarinW

  Jag kollade runt hos de två första och de verkar helt perfekta båda två, tack snälla!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.