Lördag i Stockbridge


Någon som vet vart jag är på kartan?! i huset längst till höger med klocktornet ligger Pizza Express och bakom ryggen finns ostaffären…

För ett tag sedan så var jag i Edinburgh och hann umgås med min fina guddotter. Hon är två år och en bedårande fröken! Tillsammans med hennes mamma och tre småbarn i släptåg så gav vi oss iväg för lite matshopping i Stockbridge, ett område i stan där vi handlade i fiskbutiken, ostaffären och hos slaktaren inför lördagsmiddagen.

Hos I J Mellis Cheesemonger handlade vi ostar och som förslag på en god lokalproducerad ost så fick vi förslaget att prova deras ekologiska Criffel. En riktig tuffing! Jag tycker alltid att jag hittar goda ostar när jag är i Storbrittanien men kanske har man bara ögonen mer öppna är utomlands?

Vi åt även lunch i området. Det blev pizza på Pizza Express. Det låter kanske inte så spännande med det här var faktiskt gott och värt att blogga om! I Storbrittanien så ses vattenkrassen i vartannat recept, den har ju till och med en egen festival, och givetvis återfinns vattenkrassen även på pizzan, här i sällskap med stekt ägg och parmaskinka. Barnen fick små fina amuses i form av italienska bröd medan de väntade på sin pasta och oliverna ej att förglömma, här finns goda oliver för den som är abstinent! Dessutom så var det skönt att få äta god lördagslunch i trevlig miljö där det är välkommet med ett gäng småbarn 🙂


Små bröd till små gäster


Vattenkrasse! Stekt ägg! Jamen det är ju tokgott!


Sötare dekor finns inte att få på en kaffekopp när man pausar på en pizzeria…


Och vad ska vi kalla det här, typ “lugnet före stormen kanske?!”

10 kommentarer

 1. Susanne F

  Jag tror inte att det är en slump att du hittar goda ostar i UK. Jag som slukar BBC Food på TV har hört att UK nu gått om Frankrike i ostproduktion och kan stoltsera med över 700 inhemska sorter och intresset för “artisan cheeses” verkar bara öka. Det är väl där som här, intresset för närproducerat och småskalighet växer även om britterna är en bra bit före oss. Jag ser fram emot att en dag få smaka Stinking Bishop. 🙂

 2. Karin W

  Här uppe hos mig(medelpad) har jag aldrig sett vattenkrasse och aldrig smakat heller. Såg att det fanns på KajsaVarg men gick inte att släpa på tåget. Hur smakar det? Likt smörgåskrasse eller?

 3. Petra

  Osten såg fantastiskt god ut! Men stekt ägg på pizza!! Helgerån!!! 🙂

 4. Elin

  Susanne, aah lite avis på BBC Food faktiskt! (och så kommer jag att tänka på the vicar of dibley av någon anledning)

  Karin, mildare än smärgåskrasse och mer krispig kanske. Svärmor mixar den direkt i creme fraiche som kall sås till lax vilket är väldigt gott!

  Petra, i loved it! Otippat men sant! Glömde säga att det var en massa svartpeppar på också 🙂

 5. Jens

  Den där ostaffären har jag varit på, jag är nästan hundra! Vilken gata låg den du var på, var det Victoria Street…? Jag var i Edinburgh över jul och bodde hos en släkting i Learmonth Gardens som var typ en 10 minuters promenad där ifrån, kan det stämma? Dom hade grymt god cheddar kommer jag ihåg!

 6. lisa

  Wow! Pizzan ser underbar ut!

 7. Minisemester i Edinburgh » Tre tjejer i köket

  […] gillar verkligen Edinburgh! Dock åker jag dit alldeles för sällan. Häromhelgen blev det en minisemester – utan man och barn! – för hälsa på Bästa […]

 8. AnnaN

  Hmm, Stockbridge var det väl? Jag bodde i området några månader för tre år sedan. Verkligen trevlig plats i Edinburgh!

  1. Elin

   oj då, felstavat, tack för att du “såg” 🙂

 9. Vad som egentligen hände i Hong kong » Tre tjejer i köket

  […] men har även börjat etablera sig andra länder. Så här efteråt så slog det ju mig att vi har vart på en av deras restauranger i Edinburgh, ja det var ju inte igår precis.  Det vi inspirades av mest på PizzaExpress och som vi säkert […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.