Husmorssemester i Edinburgh

Jag gillar verkligen Edinburgh! Dock åker jag dit alldeles för sällan. Häromhelgen blev det en minisemester dit – utan man och barn! – för hälsa på Bästa Guddottern och hennes familj.

Efter en heldag på stan så fikade vi på trevliga Earthy. De har en lång ekologisk meny i caféet samt en trevlig matbutik i anslutning till fiket där det fanns mycket att inspireras av i eko-väg. Innan vi senare gick ut igen på middag så stannade vi till på Bar Missoni för cocktails. Här har till och med dörrvakten hade missonimönster på kilten – men det vågade jag inte knäppa kort på!

Plan A var att knipa en barplatsOndine för att skaldjur till middag men det var tyvärr fullsatt. I lite panik så chansade vi på att maten skulle vara ok på Whiski Rooms som visade sig vara ett mycket sympatiskt ställe med skotsk mat på temat modern  husman. På vänstra bilden ovan ses  “haggis springrolls with  plum sauce”  – jamen det var gott!  Lågtempad fläsksida med kål till varmrätt passar mina smakpreferenser alldeles utmärkt.

Sen dök jag ner i en trevlig ostbricka med lokala ostar till efterätter. Kommer du hit så tycker jag att du ska prova den skottska dessertklassikern Cranachan som är en bärdessert med grädde, havregryn honung och whiskey.

Maten på Whiski Rooms är prisvärd, delvis kanske för att pundet är ganska lågt just nu, en 3-rättersmiddag med en halv flaska vin kostade ca 500 kronor. Det är förstås mycket whiskey på menyn här och alla rätter har ett passande whiskeyförslag. Vart vi försvann sen ter sig en smula oklart, men någonstans på en trevlig bar med mer drinkar vill jag minnas….

Jag flög hem med ett någorlunda lätt handbagage men hann fylla på med  lite Green§Blacks  när vi var och middagsshoppade på Waitrose till skafferiet hemma.  Det här är en av mina absoluta chokladfavoriter som givetvis finns i  butiker här hemma, men som onekligen är billigare där på andra sidan Nordsjön.

Har du några uppdaterade  Edinburghtips så får du gärna fylla på i kommentarsfältet nedan!

6 kommentarer

 1. Mi

  Ehum…Östersjön? 😀

  1. Elin

   Moahaha, eh kanske ska hålla mig till sjön bara 😉

 2. Hanna

  Har faktiskt inte varit i Edinburgh ännu, men det är på listan!

 3. AnnaN

  Jag bodde i Edinburgh 2007-2009 och åker fortfarande dit två gånger om året. Här är mina tips: Peter´s Yard, bageri och café på Middle Meadow Walk, nära Meadows som är ett grönområde nära Universitetet. De har även en filial i Stockbridge, bredvid Pizza Express. Är man sugen på thailändsk mat så är Dusit allra bäst, på Thistle Street mitt i sta´n. Timberyard är en restaurang på Lady Lawson Street nära centrum. Snygg miljö och god mat.

  1. Elin

   Peters Yard har jag hört mkt gott om men inte provat!

 4. Cranachan » Tre tjejer i köket

  […] Den här efterätten har jag sprungit på ett par gånger när jag har varit i Skottland. Blandat annat när jag var på Whisky rooms i Edinburgh. […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.