Pavlova

Googlar du på pavlova hittar du en mängd olika varianter på såväl marängbottnar som fyllning och bär. Jag valde att göra den enklaste varianten av marängbotten enligt Monika Ahlbergs recept.

Pavlova

Maräng:

 • Vispa 5 äggvitor till hårt skum och blanda ner 2,5 dl strösocker.
 • Använd en tallrik och rita av formen på ett bakplåtspapper. Bre ut marängsmeten till en rund marängbotten.
 • Sätt ugnen på 250 grader. När du har ställt in marängen stänger du av värmen och låter marängen gräddas på eftervärme. Vet inte hur många timmar den behöver stå innan den är klar men jag gjorde det på kvällen och tog ut den morgonen därpå. Några lite väl mörka fläckar petade jag bort men annars  blev marängen fin och lagom seg.

Fyllning:

 • Blanda 1 dl lemoncurd med 2 dl vispgrädde.
 • Vispa grädden först, inte allt för hårt, och rör sedan ner lemoncurden. Det blir sött! Så tvekar du så börjar du med halva mängden lemoncurd och smakar av.
 • Bred fyllningen ovanpå marängen och dekorera med jordgubbar.

Det är tvååringen som har dekorerat med jordgubbarna på bilden. Faktiskt fick hon göra mesta jobbet med bakandet och hon ska ha cred för att hon bara tjuvåt en endaste jordgubbe!

4 kommentarer

 1. Lallis

  Jösses så god den ser ut:)
  /Lallis

 2. sylwia hedlund

  Hittar alltid något här när fantasin tryter, jag har ännu ej lagat något som inte har varit gott. Hårt bröd jag tycker också att Wilmas knäcke är toppen och nu till sillen är deras dill och lök jätte god. Jag är också väldigt glad i Sesam. Till enklare och prisvärda så gillar jag Finn Crisp Multigrain den har jag alltid i min golfbag. Men hembakat knäcke slår allt synd att det tar så mycken tid.

 3. elin

  jag tänker också att jag borde göra eget knäcke! var inbjuden på en trevlig knäckebrödslektion i våras i bagarstugan på Skansen och var fylld av inspration när jag gick därifrån, men ja, än har det inte hänt något 😎

 4. Årets midsommartårta » Tre tjejer i köket

  […] och trix. Ska det vara med eller utan ättiksprit? Eller vinäger? Sjuda smeten över vattenbad? Grädda i ugn hela natten? Äsch jag tänker att det funkar på en himla massa olika […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.