Det Goda Köket 2007

Det har redan gått en hel vecka sedan Maria och jag var på matmässan Det Goda Köket.

En av höjdpunkterna på mässan brukar vara att provsmaka årets Blossaglögg och den här gången var inget undantag. Blossa 07 är smaksatt med havtorn och kanel; en ganska snäll glögg helt i min smak. Och som vanligt är flaskan snygg. Det är viktigt. 😉

Det Goda Köket

Utöver Blossa-glöggen fanns det en hel del vin- och spritmontrar. Lite för mycket för min smak eftersom det kändes som om de tagit över mässan. Faktiskt. Jag vill hellre se mer av italienska delikatesser, kokböcker i små upplagor (allra helst med en smal inriktning), importerade olivoljor och närproducerade matvaror. Lite av det där fanns, men inte i samma utsträckning som tidigare.

Det Goda Köket

Jag fastnade vid Hemmets Veckotidnings monter ett ögonblick, men nix jag blev inte baksugen för det. 😉 Jag borde nog ha stannat en bra stund och försökt lära mig ett och annat (sök i kategorin Bakat och ni hittar med största sannolikhet inte ett endaste inlägg skrivet av mig!).

Det Goda Köket

Under helgen utsågs bl a årets svenska sushi-kock, nordisk mästare i pizzabageri och Stockholms bästa skolmat.

Efter de tidigare Det Goda Köket-mässorna har jag varit i det närmaste lyrisk, men det var jag inte i år. Tråkigt nog. Det hindrar mig dock inte från att helt säkert besöka nästa års tillställning. Matmässor är trevliga, oavsett om de framkallar stora hål i plånboken eller inte.

En kommentar

  1. Christina

    Hade varit kul att gå på en svensk matmässa — även om ni inte var helt nöjda med årets. Själv besökte jag en motsvarande här i Cleveland förra veckan, (vilket jag skrev om på min site) och kom också hem med blandade känslor. Tror nog jag glömt det till nästa år. :roll::roll:

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.