Matshopping i Rom

Precis som jag skrev i ett tidigare inlägg var det mycket fokus på mat när jag och sambon var i Rom i början av maj. Goda pastarätter,glass, restaurangbesök, matmarknad och mat att köpa med hem till Sverige.

I anslutning till alla sevärdheter stod mobila vagnar med mat, snacks och dricka för försäljning. Priserna var så klart onödigt höga (precis som ni tipsade om i mitt inför Rom-inlägg), men ibland har nöden ingen lag. Utanför Colosseum stod den här vagnen och just där köpte vi salta chips och dricka. Sedan lärde vi oss och bunkrade med bananer, vatten och chips (jag vet inte vad det var med chipsen, men de var galet goda!) i ett snabbköp inför varje dags utflykt.

Snacks och dricka till försäljning i mobil vagn

Kaffe är ett måste i Italien, även om man som jag inte dricker kaffe till vardags. Magnus första cafe latte fastnade på bild och den smakade fantastiskt bra.

Första Romkaffet

Lite här och där på stan såldes rostade kastanjer.

Rostade kastanjer

Saby´s Bean (Via del Tritone 123, vid Metrostationen Barberini) fanns det en massa pastasorter från golv till tak. Och en hel del olika olivoljor, kryddor, torkad svamp mm. Jag gick in och smygfotade (och blev tillsagd att fotografering inte var tillåten… så dumt) och tittade runt. Till en början hade jag lust att köpa varje pastasort som fanns, men ganska snabbt insåg jag att många av dem säkert går att få tag på hemma i Stockholm. På vissa förpackningar fanns t o m kokanvisningar på svenska. Jag köpte två pastasorter och sparade mig till en vanlig mataffär istället.

Sabys Bean

Bland det sista vi gjorde innan vi åkte till flygplatsen var att gå till en supermercato och köpa sådant vi ville ta med oss hem. Vi hade varit och rekat lite två dagar tidigare och var ganska så säkra på vad vi skulle prioritera.

Olivolja, rödvinsvinäger, buljongtärningar och oliver. Buljongtärningarna åkte mest ner i korgen för att jag är så barnsligt förtjust i “vanliga” matvaror från andra länder. 🙄 Oliverna var så klart ett måste. Märkligt nog åt jag inte en enda oliv under dagarna i Rom. Helt klart är Italien inte ett lika stort olivland som Grekland. De oliver jag köpte med mig hem var goda, men faktiskt inte godare än de jag köper i Hötorgshallen.

Olivolja, rödvinsvinäger, buljongtärningar och oliver

Parmesan och pecorino. Så goda, så goda. Och salami som inte är provsmakad ännu.

Parmesan, Pecorino och salami

Och pasta. Fyra olika sorter. I matbutiken fanns det endast två sorters fullkornspasta gömda på en hylla lite i skymundan. Italienarna är nog inga fullkornsfanatiker precis. 😉

Pasta

På måndag kommer Maria hem från sin semester i Sorrento och då tar hon över den italienska stafettpinnen! 😉

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.