Glass hos Alberto Pica

Några dagar innan vi åkte till Rom skrev Peter Loewe i DN om Alberto Picas glassbar, vilket Maria tipsade om i mitt På väg till Rom-inlägg. Eftersom både jag och sambon är svaga för glass låg tipset högt på vår priolista när vi väl var på plats i den italienska huvudstaden.

Redan första dagen styrde vi stegen mot Alberot Picas glassbar. Vi satt och pustade ut på en trappa alldeles utanför Pantheon när vi tog sikte på Via della Segiola 12; en tvärgata till Via Arenula. Ingen lång promenad från Pantheon och vi hittade dessutom rätt på en gång.

Utanför Alberto Pica

Att bestämma sig för två glassmaker var ingen lätt match, men med facit i hand tror jag att jag gjorde ett bra val. Jag åt smultron- och citronglass som serverades i en kyld bägare och himmel så gott det smakade. Hemligheten med Alberto Picas glass är att den görs på färsk frukt och bär och inte har varit i närheten av något fuskkoncentrat. Smultronglassen smakade precis som de magiskt goda smultron jag plockade i farmor och farfars trädgård när jag var liten. Det här är riktig glass.

Smultron- och citronglass

På Alberto Pica

Vi satt på uteserveringen och funderade över om vi hamnat i glasshimlen. Mitt råd är; gå till Alberto Pica om du är i Rom! Betydligt lugnare än vid glassbarerna vid Pantheon eller runt Piazza Navona t ex. Och med största sannolikhet väldigt mycket godare, för bättre än så här blir det inte. Amen.

6 kommentarer

 1. Maria

  Vad härligt att tipset “bar frukt”, låter som en fantastisk smakkombination! :mrgreen:

 2. Peter

  Mitt tips föll tydligen väl ut och det var ju bra

  🙂

  Peter Loewe i Rom

 3. Helena

  -> Peter: Välkommen hit! Ditt tips var en riktig guldgruva. Vi var lite oroliga över att det skulle vara svårt att hitta till Alberto Pica, men vi kom rätt på första försöket. Och vilken glass! Den var så god att klockorna stannade och vi enades om att vi faktiskt inte ätit riktig glass tidigare.

  Tack för många finfina Romtips i DN. Vi hade hoppats på att kunna testa fler av dem, men trist nog räckte varken orken eller tiden. Det får bli nästa gång! 🙂

 4. Amir

  Hejsan, kan rekomendera Bruno Gelato om ni är ute efter riktigt god Italiensk glass. Handgjord italiensk premiumglass som importeras. Den finns på en del ICA-handlare och på NK-saluhallen i stockholm.

 5. Glasstips inför resan till Rom » Tre tjejer i köket

  […] maj förra året skrev jag om den goda glassen vi åt på Alberto Picas glassbar i Rom. Vi hittade dit efter ett tips av DN-skribenten Peter Loewe och han visade sig vara en […]

 6. Matshopping i Rom » Tre tjejer i köket

  […] var det mycket fokus på mat när jag och sambon var i Rom i början av maj. Goda pastarätter,glass, restaurangbesök, matmarknad och mat att köpa med hem till […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.