Pasta på krogen i Rom

Det är nästan en hel månad sedan vi kom hem från Rom, men den där fantastiska pastan lär jag aldrig glömma. Faktum är att just pastan är mitt bäta matminne från Rom. Enklaste tänkbara rätten.

Efter att vi varit i Vatikanstaten och bl a sett Peterskyrkan, lunchade vi på La Caravella (Via Degli Scipioni 32). En mysig uteservering en liten bit bort från “raka spåret till Metron”.

La Caravella

Innan min pasta kom in åt jag en alldeles vanlig blandsallad. Ovanligt god. Förmodligen för att jag var både hungrig och trött (och hade svullna och galet ömma fötter).

Sallad

Och så kom min pasta bolognese. Så god att klockorna stannade. 😛 På riktigt.

Pasta Bolognese

Jag körde på pastatemat hela den dagen och på kvällen åt jag en skaldjurspasta på Trattoria Tritone (Via dei Maroniti 1). Några få ingredienser som hottade upp skaldjuren; lite vitlök, vin och örter. Krångligare än så behöver det inte vara.

Skaldjurspasta

3 kommentarer

 1. Lisa

  Aaaah, kan rekommendera skaldjurspastan på La Casa i mitt huss på Hornstull när ni får tillbakalängtan.

 2. Mats

  Just pastan var det jag också fastnade för i Rom. Åt en himmelkst god Carbonara! Har aldrig ätit en lika god här hemma och då åt jag inte ens på någon dyr krog nere i Italien.

  PS: har länkat till er från min webbplats http://www.romulus.nu
  jag har ju inte skrivit så mycket om maten, det gör ju ni så mycket bättre! / Mats

 3. Matshopping i Rom » Tre tjejer i köket

  […] ett tidigare inlägg var det mycket fokus på mat när jag och sambon var i Rom i början av maj. Goda pastarätter,glass, restaurangbesök, matmarknad och mat att köpa med hem till […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.