Bananer i frysen

Någonstans läste jag att man kunde göra glass av övermogna bananer. De bruna bananerna skulle slängas i frysen och så skulle de senare mixas med – eh, ja det var just det, vadå? Var det yoghurt? För nu har jag ett par frysta bananer som jag inte vet vad jag ska göra med. Hjälp!

8 kommentarer

 1. Åsa

  Här på Serendipisk mat finns ett recept:

  http://dozzilagar.blogspot.com/2007/06/kall-banan.html

  Har inte provat det själv, men det verkar ju inte helt fel. 🙂

 2. Nicklas

  Frys in bananen i bitar. Skalad så klart. När den är frusen så mixa den i en stark blender, och du får en typ sorbet.

 3. Mikael

  eller så kan man (kans bäst innan man fryser dem) dela dem på tvären och äta med en sked… mycket enkelt och gott alternativ till andra frysta desserter…

  annars är de nog kanongott att mixa med vanilj kessela och varför inte ha ner lite bananlikör?

 4. Elin

  bra tips! Jag tror det var matlagningsyoghurt i receptet jag klippt ut och tappat bort. Och jag var ju inte så klok att jag delade dem innan jag kastade dem i frysen, ack jag lär mig!

 5. Charlotte

  Jag brukar mixa frysta bananer (skivade) med en handmixer (vilket bli krämigare än att mixa i en blender) tillsammans med lite frysta hallon eller andra bär. Dessutom tillsätter jag ibland lite blåbärssoppa (bara en skvätt). Superdupergott och nyttigt!!! Blir krämigt som gräddglass!

 6. Karin

  eller så gör du en god smoothie med fryst banan, hallon, is och sedan valfri yoghurt (tex vanilj) och kanske lite apelsinjuice, borde även sockergrynet gilla 🙂

 7. Anna

  Jag gör som tidigare tipsare, fryser ner dem i bitar och mixar dem som de är, utan tillsats. Blir riktigt gott! Det är för övrigt väldigt bra att ha frysta bananer i frysen, för då kan man ju lätt ta fram några bitar för en smoothie också. Köper alltid billigare, omogna bananer på sommaren av den anledningen.

 8. Hannele

  Bruna bananer är goda friterade också.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.