Matäventyr i Asien: Kuala Lumpur

Lördag 18 november – dag 5.
Crown Princess Hotel ligger uppe i området Golden Triangle. Vi har bokat rum i förväg och efteråt har vi läst att hotellet har fått ganska dåliga recensioner. Entrén och de allmänna utrymmena ser bra ut men vårt rum ser litet slitet och opersonligt ut. Det ligger på 24:e våningen (av 34) och det är inte långt från spektakulära Petronas Towers som ses i bakgrunden till vår pool som är på taket och har ett vattenfall. Läget är bekvämt och det finns massor av resturanger på gångavstånd vilket onekligen är bekvämt. Vår dotter älskar rummet. Det är nämligen krypvänliga mattor, badkar förstås och både speglar och fönster från golv till tak. Utsikten är över skyskrapor med djungel långt bort i bakgrunden.


Malaysias turistråd har upprepade gånger utnämnt hotellets indiska resturang som “landets bästa” så vi går dit med ganska höga förväntningar. Den här kvällen serveras endast buffé. Den är ok. Inte fantastisk men ok . Den lilla äter naanbröd och färsk papaya. Hon hinner även med lite vegocurry. Buffén känns lite dyr i förhållande till vad man får. Den kostar 55 ringit per person. Ölen är också dyr, men just där och då var det skönt att ha nära hem till rummet. Men vi tycker inte att resturangen är värd någon större omväg om man är i KL. Lite varning här alltså. Lite varning för hotellet ocksa nar jag tanker efter.

Söndag 19 november – dag 6.
Idag var det akut inventering av barnmat på en stor supermarket. Det gick väl sådär. Några hederliga barnmatsburkar finns inte alls utan det får bli yoghurt, mango, bananer, bröd, ost och några suspekta Nestléprodukter som extraproviant. Mycket av det  hon äter är från frukostbuffér och vår egen middagsmat. Men det är ju bra att ha annat att mata henne med om det inte finns något som passar på menyn. Nestlés så kallade “ris- och kycklingmix” ska blandas ut med vatten och den är faktiskt inte ätbar. Den åker i soporna. Usch. Som nödproviant får det hellre bli kokt ris i fortsättningen.

Vi äter nasi goreng till lunch på ett litet hak runt hörnet och beställer in några extra satayspett. Riset serveras som fyrkantiga kuber vilket hon nöjt plockar med. Resten av eftermiddagen hänger vi i poolen. Den är på tionde våningen och har ett fint vattenfall.

På kvällen provar vi en italiensk resturang som heter Porto Romano. Det har blivit lite mycket ris och nudlar de här dagarna och det känns lockande med något helt annat. Restaurangen ligger i ett hörn av City Square som är granne med vårt hotell. Restaurange ser väldigt obetydligt ut från utsidan men den här middagen visar sig var sjukt bra. Vi får hybris och pratar maniskt om den i flera timmar efteråt. För 225 ringis får vi nämligen: två goda förrätter; fyllda bruchettas och gratinerade musslor, sedan varsin varmrätt. Sambon äter grillat lamm som han inte kan sluta prata om och jag äter färsk ravioli med laxfyllning.

Sedan äter vi varsin perfekt tiramisu och jag får även en lika perfekt cappuchino.

Vi delar en flaska Hugo Casanova Linaja 2004 som är ett fynd. Alltså. Den här middagen kostar ungefär som gårdagens buffé på den indiska restaurangen och det är så många gånger bättre. Jag skulle vara lycklig om jag fick denna restaurang som kvarterskrog hemma på min egen gata i Sverige.

Måndag 20 november – dag 7.

Minstingen har blivit en papayadiva och vill inte ha några andra frukter vid frukostbordet. Helst ska det serveras med ostkuber och lite bröd. Sedan pickar hon på i egen takt.

Vi åker ut en sväng till Royal Selangor Golf Club (eller ja, först kör taxichauffören katastrofalt fel och släpper av oss vid en CRICKETPLAN i en helt annan del av stan, men ja det blev väl lite extra sightseeing kan man säga). I taxin hittar vi  reklam fran IKEA och vi far akut abstinens for julmust.

Hemma igen på hotellet gör vi misstaget att äta på nytt på en av hotellets restauranger. Det blir dyrt. Maten är bra men servicen är på gränsen till helsnurrig. Jag hinner dricka två Tigeröl innan min varmrätt kommer in och då har sambon redan ätit upp sin efterrätt. Gårdagens lunch på sataypanget var mycket bättre så vi bestämmer oss för att gå tillbaka dit för en middag.

Så på kvällen går vi tillbaka till sataypanget. Sambon äter kyckling och får torkad ansjovis och hasselnötter på riset. Jag äter semesterns första singapore noodles och får betala 15 SEK för middagen inklusive  cocacola. Hemma på rummet kollar sambon på kalkonfilmer på tv:n (kvällens höjdpunkt visar sig bli The Snowboard Academy vilket kanske säger en del om det bristande urvalet), minstingen leker skeppsbrott och somnar tidigt. Vi köper Tigeröl och Sprite på 7-11 och gör shandys p årummet. Ute är det världens åskväder och det känns magnifikt att se det från 24:e våningen eftersom blixtarna blir nästan i jämnhöjd med en själv.

Tisdag 21 november.
Nu borjar vi langta efter beachlivet i Langkawi. Sista dagen i KL tillbringar vi bland annat i Chinatown. Det är ganska rörigt när vi är där med bland annat en stor polisrazzia for piratkopierade filmer så stämningen känns inte så trevlig. Vi äter lite nudlar från ett “hål i väggen”. Maten är så bra.

 

4 kommentarer

 1. alexander

  Hej igen! Jag är fortfarande i Kuala Lumpur, men tyvär har jag inte så mycket tips att komma med. Bästa maten har jag ätit på den lokala kinarestaurangen. Den ser ut som ett ställe man inte skulle äta på. Plastbord och stolar under tälttak. Men mina kollegor som varit här några månader har sagt att man får bäst value-for-money där och det kan jag hålla med om.

  Om ni åker till något köpcentrum så undvik de amerikanska kedjorna och ät i den obligatoriska food-courten. Billigt och oftast gott. Se bara upp för ben i kycklingen. Nudlar med skaldjur brukar vara ett säkert kort.

  Ska förhoppningsvis hinna med någon av restaurangerna i matfestivalen i veckan.

 2. Elin

  Hej Alexander! Vi hann tyvarr inte med matfestivalen, det var liksom fullt upp enda! Sista dagen blev en lunch pa ett liknande hak som du beskriver mitt i Chinatown for inte manga ringis alls. Det ar lite seg internetlina har for vidare uppdatering om KL sa jag gor det nar vi ar tillbaka i Singapore tror jag.

 3. alexander

  Jag han inte heller med matfestivalen. Jag blev magsjuk i tisdags och har två möjliga källor, McDonalds och Starbucks. Är på benen igen och idag ska jag åka hem till Finland. Trevlig fortsättning på resan.

 4. Tillbaka i Kuala Lumpur » Tre tjejer i köket

  […] här gången har vi bott på Imperial Hotel som inte är lika centralt som förra gången. Men det är genomgående bättre, både gällande rum och miljö – och eftersom hotellet […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.