Gretas Kök

I Gretas Kök på Clarion Hotel (Ringvägen 98) kan man äta både svensk husman och rätter med en internationell touch. Restaurangen ligger innanför lobbybaren och receptionen, i en lugn, avskalad men ändå ombonad lokal.

Jag var där tillsammans med två tjejkompisar nyligen och eftersom vi inte var särskilt hungriga nöjde vi oss med var sin mindre rätt. Jag åt en SOS; fyra sorters sill, färskpotatis, knäckebröd och cheddarost (från förrättsmenyn – 115 kr). Sill är gott och tillsammans med potatis och en fin cheddarost blir det riktigt lyckat.

SOS på Gretas Kök

Servicen var bra, atmosfären behaglig och jag är säker på att jag kommer gå till Gretas Kök igen. Då provar jag gärna smörstekt kungsflundra eller Clarions husman, tror jag.

Vi avslutade kvällen en trappa upp i Upstairs Bar med ett glas Pommery. Fina vänner, god mat och champagne – ni förstår att jag var nöjd när jag kom hem!? 😛

4 kommentarer

 1. Oskar

  Såå…avslutade med champagne. Inte helt oväntat då det handlar om dig Helena 🙂

 2. Ida

  Var går man och käkar lunch en fredag i Sthlm om man är på besök från Gbg? Jag gillar allt, men tänkte ngt svenskt.

 3. Maria

  -> Ida: Jag rekommenderar Opus (blogginlägg) som ligger på Söder. Lite dyrare lunch, men oerhört vällagat och gott.

 4. Ljuvligt hemma

  Lät riktigt gott! Bra tips på en enkel förrätt som man enkelt kan fixa hemma… när man nu inte har turen att bo i närheten av Gretas kök 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.