Tillbaka i Kuala Lumpur

Den här gången har vi bott på Imperial Hotel som inte är lika centralt som förra gången. Men det är genomgående bättre, både gällande rum och miljö – och eftersom hotellet ligger bredvid en tågstation så är det ändå ok läge för en småbarnsfamilj. Dessutom så är det värt att tillägga att taxi är ett prisvärt alternativ när man reser med två barn, en syskonvagn och 10 shoppingpåsar…

Hotellfrukosten är bra med extraplus för gruyereost till brödet och fikonglass till våfflorna. Vi provade även kvällsbuffén en kväll. Den kostar 88 ringgit under veckorna och då ingår obegränsat med vin. Lite oväntat var det en riktigt hygglig Cabernet Sauvignon. Vad kan vi säga mer om buffén, att det är ojämnt men godkänt. Till sin fördel är att det mesta är upplagt i små portioner men till sin nackdel är att det var ganska lite gäster just den har kvällen så en del rätter blev lite trista och överkokta i varje fall.

I KL går det att leva med både liten och stor reskassa. Vid ett par tillfällen så åt vi både lunch och middag på Buharry som ligger på gångavstånd från hotellet (gå vänster vid huvudentrén, ta första gatan till vänster, passera ett par barer på höger sida så hittar du Buharry efter ett par hundra meter). Första intrycket var att det liknade lite av ett malaysiskt taxifik men det visar sig vara lite av en hot spot för lokalbefolkningen. Det är alltid fullt med folk här och vill man äta billig indisk/malaysisk mat så är det här ett fynd. För 2 ringgit går det att fika te och chapatis här och en generös lunch för 3 personer kostade ca 28 ringgit. Detta kan jämföras med att ett glas juice kostar 24 ringgit uppe vid hotellpoolen.

Åker vi tillbaka till KL de närmaste åren så kan jag tänka mig ett hotell på gångavstånd från Petronas Twin Towers. Dels så finns ett bra shoppingcenter bredvid som heter Suria KLCC. Det är inte billigast, men man hittar allt man behöver om man dels inte vill ödsla onödig tid i affärer och dels så finns en fin park bredvid som passar bra nar man reser med småbarn. Lekområdet är fint och det finns även en stor plaskpool att bada i. Bredvid ligger Aquaria som passar bra att besöka om ett monsunregn drar förbi. Det är fullt med hajar, fiskar, sköldpaddor, spindlar, skorpioner – en lagom utflykt för rastlösa barn med andra ord.

Glasstips: längst ner i Suria KLCC finns en glasskiosk som heter Gelateria Fruity. Förutom de traditionella glassmakerna så är det lokala favoriter som durianglass, kokosglass med majs och det som blev min favorit: äpple med starfruit. Jag provsmakade durianglassen, en inte helt omöjlig kombo men nej, jag klarar fortfarande inte av den där durianfrukten. Dock var det flera nöjda kunder efter mig som köpte den.

Foton, länkningar och lite rättande i texten kommer när vi är hemma igen, nu måste jag hoppa i poolen igen!

2 kommentarer

  1. Pytte

    Åh, lyckost er som får vara där! Jag var i KL alldeles nyligen och längtar något enormt efter att få komma tillbaka. Vilket matland! Det här tipset kanske känns självklart, men ni missar väl inte matgatan Jalan Alor? Fantastiskt skön stämning och god mat. Prova ett par spett på Steam Boaten! Vill också tipsa om billig, rolig shopping på BB Plaza om ni ännu inte besökt det varuhuset. Lite mer kaos, lite mindre flåd… Ha det härligt!

  2. Elin

    jag maste nog kolla pa kartan om jag har varit pa Jalan Alor. jag ar inte kand for att ha ett bra lokalsinne! men det kommer en uppdatering senare om en billig middag i Little India! Och harligt ar det 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.