Go Isterband Go!

Sambon önskade något svenskt till middag och helst något som han inte hade provat tidigare. Det var inte så lätt att komma på något. Han har ätit sig igenom det mesta när det gäller svensk husmanskost och äter mer sill och gravad lax än en genomsnittssvensk. Men så kom jag ju på en sak som han inte hade provat. Isterband med dillstuvad potatis. Ja och så rödbetor till förstås. Förresten det är nog en Wolf Blass som har smitit in på bilden också. Middagen fick med beröm godkänt och det finns redan nya isterband i kylskåpet som inte jag har köpt.

16 kommentarer

 1. Xtian

  Mmmmm…isterband. Bästa restaurangisterbanden har jag mumsat på Gondolen, tillsammans med skånsk stuvad potatis. Jättejättegott.
  Måste göra hemma

  (och måste sluta leva mitt liv genom Ragazze… det här börjar ju bli löjligt..)

 2. Malin

  Åh… isterband med stuvad potatis… nu blev jag ju aldeles sugen på det, trots att det är mitt i sommaren o varmt ute.

 3. Sanna

  Instämmer med övriga. Isterband är mums. Min mamma brukade fylla dem med en röra av hackad lök, inlagd gurka och rödbetor och laga dem i ugnen och servera med gräddsås och kokt potatis. Själv föredrar jag dem med dillstuvad potatis.

 4. Elin

  Sanna, alltså hur fyller man isterband? skär man bara upp dem på längden?

 5. Oskar

  Åh…detta är verkligen en favorit. Tyvärr får man isterband med tråkiga tillbehör som vanlig kokt potatis ibland, löksås. Trist. Dillstuvad potatis är enligt min mening ett måste. Provade mig länge fram genom olika recept på det. Har nu gjort Hans-Uno Bengtssons recept till mitt eget (ni kanske vet, fysikkillen som skrivit matböcker med Jan Boris Möller). Tycker detta är ett exempel på då dåligt tillagad husmanskost är hemskt medan samma rätt lagad med lite kärlek är bland det bästa man kan äta.

  Dillstuvad potatis är förresten utmärkt till gravad eller kallrökt lax.

 6. Oskar

  En sak till….Cabernet till isterband? 🙂 Måste prova det…

 7. Max

  Jag blir bara rädd när jag hör namnet…. isterband. Ister. Band. Band med ister.

  Någon gång ska jag bli så vuxen att jag börjar äta sån här mat. Och typ blodpudding. *rys*

 8. Helena

  Jag är inte heller vuxen nog för isterband. Inte blodpudding heller. Trevligt med en kompis, Max! :mrgreen:

 9. Maria

  Helena & Max -> Jag ansluter mig till er klubb! 😉

 10. Elin

  Oskar, det är druvan som lyfter istret till de gastronomiska molnen sörrö

  Ja jag var ju ganska svårflörtad på blodpudding innan sambon började gömma den i salladen (!!!); https://www.ragazze.se/2005/02/21/sondagsbjudning-med-blodpudding/

  Men det är faktiskt gott. Akta dig Helena, du kanske blir bjuden nästa gång du kommer hit! 😆

 11. Helena

  -> Elin: Jag är inte det minsta orolig, jag har ju hört Marias berättelse! 😉

  Förresten är dillstuvad potatis grymt gott till kallrökt lax, precis som Oskar skriver. Varför gör jag inte det lite oftare? 😕

 12. Max

  -> Elin: Sallad med Bacon och Blodpudding? Normalt… 😯

 13. Elin

  Max, du måste vidga dina vyer lite! Kom igen, var ingen fegis nu! Toppa med en tuff senapsdressing och släng ölen på kylning! :mrgreen:

 14. Max

  -> Elin: ok, jag börjar med ölen. Sen får jag se vad som händer därefter. 😉

 15. Johanna

  Annars är dillstuvad potatis rätt gott till dillstuvad potatis…och så lite dillst… hrrm, ja just det! Isterband är förvisso riktigt gott det med.

 16. Lammisterband » Tre tjejer i köket

  […] Lammisterbanden kommer från Smultronboda Lammprodukter. Enligt försäljaren så är det framförallt lokal försäljning på hemmaplan och till ett antal restauranger men även till en delibutik i Norrtälje. Huromhelst, jag gillar dessa lammisterband skarpt för det är en fin balans mellan lamm och klassiskt isterband. Jag köpte 4 stycken med mig hem för prisvärda 45:- och de kommer att ätas vid ett högst högtydligt tillfälle för här hemma är isterband vardagslyx…. […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.